Vi har under sommaren medan serien tagit paus hunnit med två tuffa matcher.

I fredags så åkte vi till Skogstorp utanför Falkenberg för att i en träningsmatch möta Stafsinge IF.
Stafsinge har gjort en väldigt stark vår och parkerar på en andraplats i divison 3.
Ett jättebra motstånd för oss och det blev ju inte sämre av att Stafsinge idrottsplats bjöd på en gräsmatta av VM-klass.

Det blev en jämn drabbning som slutar 1-1. Båda målen tillkom i andra halvlek där Stafsinge tar ledningen efter att vi blivit för utdragna mellan lagdelarna. Efter ett inlägg från högerkanten efter marken så stöter man in ledningsmålet på bortre stolpen.
Vi kvitterar rättvist med ca 10 minuter kvar efter en fin motrörelse och Willhelm Winald löper sig fri i djupled och är säker i sitt avslut.

Glädjande att ha tillbaka Jimmy Börjesson och Eric Ahrenberg i truppen och bägge fick speltid denna kväll. Även Eric Pettersson och Wilhelm Winald har haft svårt att göra sig rättvisa under våren pga skadeproblem. Eric spelade 90 minuter som bådade gott och Wilhelm gjorde A-lags-debut i och med sitt inhopp i andra halvlek.
Vi har haft Lukas Henriksson från Tvååker som tränat med oss och även fick speltid denna match. Lukas är en offensiv spelare och fick denna match chansen som vänsterforward.
Det är nu bekräftat att Lukas förstärker Åsa IF under hösten och vi tackar Tvååkers IF för deras goda samarbetsvilja.

Åsa IF får alltså tillbaka spelare som inte varit tillgängliga under våren och det gör vår trupp lite bredare och för den delen också spetsigare.
Vi har dock spelare som vi tappar. Linus Månsson har redan åkt tillbaka till USA för vidare studier. Niklas Ringdahl-Bohlin och Carl Thilander gör detsamma om drygt 1 vecka. Josef Dotevall flyttar snart till Linköping för studier och Joel Palage åker också till USA i början av september.

DM-semifinal
Igår tisdag tog vi i mot BK Astrio på ett snustorrt Åsa konstgräs. Det stod en finalplats på spel och då vi tidigare skrällt i DM och slagit ut såväl IS Halmia (div 2) som Lerkils IF (div 3) så hade vi förhoppningar om avancemang.

Första halvlek har vi ett övertag och borde kunnat straffa gästerna mer bakom deras högt stående backlinje. Underlaget gjorde att vi behövde lite för många touch på bollen och lägena vi fick utnyttjades inte tillräckligt bra.
Alla med Åsa-ögon trodde nog på en frilägesutvisning på en Astrio-back i mitten på halvleken när Daniel Gunnarsson görs ner bakifrån strax utanför straffområdet. Signalen kom men domaren ansåg att Daniel använt oschyssta medel tidigare i duell med mittbacken.
I slutet av första halvlek börjar Astrio ta över mer och märkligt nog ser bortalaget, matchen igenom, mer bekväma ut med vårt konstgräs än vad vi själva gör.

I halvtid är vi försiktigt optimistiska och tycker att med lite mer noggrannhet och en vilja att sätta bollen bakom Astrio-backlinjen så har vi god vinstchans.

Andra halvlek börjar dock riktigt illa. Astrio är mycket skarpare än innan paus och vi har tufft att  försvara oss på  vår vänsterkant framförallt.
Efter ett instick så får Robin Andersson i hemmaburen göra en riktigt vass räddning men bara minuterna efter målet så sågar Astrio återigen sig fram på deras högerkant och efter inspel efter marken är 0-1 ett faktum.

Vi kommer efter målet in i en riktigt svag period där vi har ytterst svårt att behålla bollen inom laget samtidigt som Astrio med ett vägvinnande kortpassningsspel etablerar spel högt upp i planen.
Tyvärr kommer vi inte tillräckligt nära våra motståndare och 2-0 och 3-0 kommer tätt efter varandra efter ca 15 minuter. 2-0 efter att en av planens vassaste spelare Per Gulda nickat in sin egen retur efter att Robin gjort en strålande räddning på första avslutet. 3-0 kommer efter en frispark som nickas in vid bortre stolpen.

Vi gör byten så att alla våra 5 avbytare får rejält med speltid. Tobias Nordström kliver upp som en ren forward.
En reducering till 1-3 får vi till genom Viktor Bolin som på volley möter ett långt inlägg.
Vi är oerhört nära att även få in 2-3 efter en hörna där det uppstår kalabalik i straffområdet men Astrios målvakt gör en kanonräddning på ett hårt närskott.

Summering: Vi gör en bra första halvlek som vi borde utnyttjat på ett bättre sätt och givit oss själva ledningen. I andra så får Astrio en drömstart och vi kommer inte upp i tillräckligt hög nivå för att skaka dom efter deras ledningsmål. En rättvis bortaseger så som det utvecklar sig. Det som irriterar är dock att vi slagit ut bättre lag än Astrio på vår väg till DM-semifinal. Jag tycker inte vi kommer upp i samma höga nivå denna gång.

Eventuellt så får vi en chans till att nå svenska cupen nästa år. Troligtvis så får vi en kvalmatch mot förloraren i den andra semifinalen (Tvååker-Vinberg). Mer info senare om detta.

Närmast väntar seriespel och en hemmamatch på lördag kl.15.00 mot Genevad/Veinge. Ett motstånd som har hög kapacitet men som varit lite ojämna under våren.
Spelplats pga torkan är ju återigen Åsa konstgräs.

Vi tackar BK Astrio samt domaren Marcus Strandberg och hans team för en bra kamp och önskar lycka till i fortsättningen.