ÅSA IDROTTSFÖRENING
Fotboll
FB HERR

Välkommen!

Åsa IF:s herrlag spelade 20223 i div 3 sydvästra Götaland.  Efter en väl genomförd säsong, som avgjordes i sista omgången, slutade man på 3:e plats och spelar kvar i samma serie säsongen 2024. Ett lag som är tacksamma över våra sponsorer och supportrar. Vi har som målsättning att spela en attraktiv fotboll och vara ett topplag i serien även i år. Vi välkomnar alla som vill stötta oss och följa våra matcher. Alla våra hemmamatcher ska bli en fotbollsfest och det fixar vi tillsammans.

#tillsammansärvistarka #åsaifivårahjärtan

Åsa-Halmia 1-3
2024-04-16 11:09

Tung förlust efter en relativt bra spelmässig insats. Vi lyckas med våran avsikt att sätta en hög press på Halmia som vi vet vill äga bollen med ett kortpassningsspel. Första halvlek tvingar vi dom att slå långa nollan vilket innebär att vi vinner bollen relativt enkelt o har koll på matchen. Därför kommer inte 1-0 som någon överraskning. Albin får ett instick från Elias o vänder bort sin försvarare o placerar in bollen med vänstern. I den 68.onde minuten kvitterar Halmia på en långboll där deras forward löper sig fri o sätter bollen i bortre. Sedan står matchen o väger när Halmias mittfältare får en drömträff o bollen skottet går stolpe in bakom Calle. Detta med ca 10 minuter kvar. Vi flyttar nu fram spelare i jakt på en kvittering men istället utnyttjar Halmia ett bolltapp på egen planhalva o kan avgöra matchen. Tungt då jag tycker vi definitivt förtjänar minst en poäng men mål avgör matcher. Nya tag mot Böljan på Fredag!
2024-04-12 09:16

Förlust i seriepremiären
2024-04-07 11:54

Tyvärr förlust i seriepremiären borta mot Galtabäck med 3-2.  Spelmässigt helt ok. Vi äger matchen och bollinnehavet men Galtabäck är starka på fasta situationer och gör mål på tre sådana. Bara att lära oss av detta och träna hårdare på defensiva fasta situationer. Vi deppar idag men nya tag på måndag. Målskyttar för dagen blev Filip o Bryan.