SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
ÅSA IDROTTSFÖRENING
1919

ÅSA IF Valberedning 2023

Allmän information

 

Valberedningen har en central roll i ÅSA IF. Valberednings främsta arbetsuppgift är att ge förslag till nya förtroendevalda. Valberedningen ska ge förslag till nya ledamöter till styrelsen och till revisorer. Det är därför bra om de som sitter i valberedningen är aktiva i föreningen, deltar på sammanträden, aktiviteter och andra sammankomster, så de känner till vilka personer och kompetenser som finns.

De ska kontinuerligt studera det som händer i föreningen, hur föreningen utvecklas och om det finns brist på viss kunskap eller erfarenhet. Läsa protokoll från styrelsemöten och delta på styrelsemötena är två lämpliga metoder. ÅSA IF har sedan mars 2020 börjat publicera månadsbrev från styrelsen som, valberedningen bedömer,  ger god information om styrelsens utveckling av ÅSA IF. Informationen är tillgänglig för samtliga medlemmar.

Valberedningen skall vara uppdaterade om vilka samtal som förs inom ÅSA IF. Att tala med medlemmar och styrelseledamöter om deras syn på styrelsens förmåga att leda ÅSA IF är en viktig del av valberedningens arbete.

Årsmötet väljer vilka som ska sitta i valberedningen. Hur många ledamöter samt för hur lång mandatperiod de sitter, som regleras i stadgarna. Utifrån föreningens verksamhet och dess behov ska valberedningen söka efter personer som tillsammans utgör en bra representation av ÅSA IF:s medlemmar samt bidrar med kunskaper och erfarenheter till föreningens ledning. Valberedningen ligger direkt under medlemmarna och är därför självständiga från styrelsen. Valberedningen arbetar, precis som styrelsen, på förtroende från föreningens medlemmar.

I ÅSA IF:s stagar finns idag följande vägledning för Valberedningen.

 

§ 12

Valberedningen ska till årsmötet upprätta förslag till val enligt § 7.

 

Valberedningen förslår Styrelsemedlemmar, revisorer men av tradition även sektionsmedlemmar.

 

Valberedningen skall bestå av ordförande och 2 ledamöter jämte suppleanter

 

 

Valberedning 2023

 

ÅSA IF valberedning består idag av 2 personer. 

 

 

Henrik Dehlryd  

 

Kontakt:

 

Telefon:  070-209 08 79

Mail: henrik@sjogarde.se

 

 

Pernilla Wingård

 

Kontakt

 

Telefon: 070-584 30 89

Mail: pernilla.wingard@gmail.com

 

 

 

 

 

 

 
Partners och medlemserbjudanden