Kidsbrandstore
ÅSA IDROTTSFÖRENING
Fotboll
FB Dam J

Välkommen till Åsa IFs Damjuniorer!
Vi är ca 30 tjejer födda 02-04 som tränar tillsammans två till tre gånger i veckan.

Vill du bli en del av vårt goa gäng? Kom och provträna med oss! Vi tränar på måndagar 18.30- 19:30 och på onsdagar 19:30 - 21:00 på konstgräset vid Åsaskolan.

Hör av er till
Patrik Mattsson (tränare) 0763-151337
Daniel Åberg (tränare) 0735-440368
Peter Ehrenborg (lagledare) 0705-595501
Jens Larsson (matchansvarig) 0708375616
Bowling!
2018-03-19 16:44
Hej tjejer!
Vi tänkte köra en rolig aktivitet på torsdag 22/3 denna vecka. Det blir bowling och tacobuffé på Kungsbacka Bowling & Squashcenter. 
Det kommer att kosta 140 kr/pers för bowling och mat och detta får ni bekosta själva den här gången och vi samlar in pengarna på plats. Vi hoppas så klart att alla har möjlighet och viljan att följa med!
Vi samlas inne på bowlingen kl 17:45, så hinner alla att prova ut skor och välja klot. Anmäl er gärna så snart som möjligt, då vi måste lämna besked till bowlingen om antal som kommer. Skriv gärna i anmälan om ni har någon allergi eller liknande.
Är det någon som skulle behöva skjuts till Kungsbacka, så löser vi självklart det. Hör i så fall av er till  Kristina Åberg (Emilias mamma) 0707-31 86 32.
Vi syns på torsdag!

Trivselgruppen
Frida, Kristina och Sabina
Nya träningstider
2018-03-19 13:12
Föreningen har ändrat träningstiderna på konstgräset. För oss innebär ändringen att vår måndagsträning startar 19.30 och slutar 21.00 och att vi tränar 18.30-20.00 på onsdagar istället. Gäller redan idag 19/3.
/Ledarna
Söndagsmatchen ändrad igen...
2018-03-15 20:35
Tyvärr får vi inte ihop spelare till två matcher på söndag. Vi har därför fått avboka den ena av matcherna. Det blir därför endast en match och den startar 12.15 på Kobbens IP vid Sisjön. Samling 10.30 vid Åsa IP.
De tjejer som var anmälda till den senare matchen är överflyttade till den första, ni behöver alltså inte anmäla er igen. De som ännu inte anmält om de kan komma har fortfarande chansen att vara med om de anmäler sig.

/Ledarna
Veckans träningar
2018-03-12 09:19
Denna vecka ser träningarna lite annorlunda ut än våra vanliga veckor.

Vi har bytt träningstid med herrlaget då de ska spela match på onsdag. Vi tränar därför istället på deras träningstid på torsdag, mellan 18.30-20.00.

Vi har också lagt in en extra löpträning, på onsdag med start på IP 18.30. Samling för ombyte 18.15. Ta med löparskor.

/Ledarna
Information från tränarna
2018-03-12 08:58

Hej alla föräldrar!

 

Här kommer lite information om Åsa IF:s damjuniorer (02-04).

 

Vi tycker det är hög tid att ge er lite feedback från första tiden och efter gårdagens match kanske någon är orolig för hur det egentligen går. Vi vill dock förmedla att vi inte är det minsta oroliga och att vi kommer vara tålmodiga och hålla oss till vår långsiktiga plan.

 

Stämningen i laget:

Eftersom vi visste att det var ganska kluvet om vad tjejerna tyckte om sammanslagningen, så har vi verkligen försökt att jobba med gruppen för att få till en bra lagsammanhållning och detta tar tid.

Innan jul så satsade vi på trivselträffar i samband med två måndagsträningar (många tack till trivselgruppen som hjälpte till med detta).

Lägret i Gråbo i januari tycker vi blev en riktigt bra start på året och vi tog ytterligare ett kliv i sammanhållningen (tack igen till trivselgruppen och föräldrar som ställde upp med allt runt omkring). Det var väldigt kul att se tjejerna hjälpas åt i köket för att försöka vinna ”Åsa Mästerkocksteam”:-).

Stämningen har på vägen varit lite upp och ner, men det känns som vi är på gång och på träningen i onsdags var det ett härligt humör med mycket skratt. Även efter matchen idag fick vi bekräftat att gruppen börjar förstå att det tar tid innan eventuella resultat kommer och det var bra humör i omklädningsrummet med vilja att träna ännu mer :-).

 

Vi håller på att tillsätta ett spelarråd som har till uppgift att hela tiden stämma av läget i gruppen och informera ledarna. Tanken är att ta en spelare från respektive åldersgrupp och de återfinns nedan i organisationsbeskrivningen (vi väntar besked från en till). En gång minst per säsong sammankallar spelarrådet till ett spelarmöte + att någon förälder (kanske någon från trivselgruppen) är med.

Vi har en stor grupp att jobba med och det är vi jätteglada för och vi ger allt för att se till att gruppen håller sig intakt, vi vill gärna ha in fler, men det viktigaste är att vi inte tappar någon. Viktigaste uppgiften för ungdomsledare är att få med alla, så länge som möjligt och så bra som möjligt.

Det är givetvis en utmaning att tillgodose allas behov i denna stora grupp, eftersom de dessutom är väldigt olika framme i sin utveckling (både fotbollsmässigt och fysiskt) och det givetvis av naturliga skäl.

 

Så här försöker vi jobba för att få behålla alla (=spelare, ledare & föräldrar/supporters):

1. Alla är lika viktiga

2. Alla skall uppmärksammas

3. Alla skall utvecklas

4. Alla skall ha kul

5. Alla tar ansvar för ovanstående punkter

 

För att lösa ovan kommer vi t.ex. ”inte” toppa vid laguttagningar. Det innebär också att vi inte ”bara” kommer titta på träningsnärvaro när vi gör laguttagningar till matcher. Vi vill fortfarande uppmuntra till att träna andra sporter, vilket innebär att missar man träning pga. annan sport så skall man inte ”lastas” för det. Dock måste vi ta hänsyn till spelarnas fysiska status vid laguttagning för att bl.a. inte riskera tråkiga skador eller riskera dåligt självförtroende genom att inte kunna göra sig själv rättvisa. Fortsatt skall alla som vill få testa olika positioner och att vara lagkapten.

Cuper använder vi som ”extra krydda” på moset och sammanhållningen är då i fokus och därför är det givetvis mycket viktigt att alla kommer med på dem, framförallt på de långväga cuperna med övernattning. Återigen är alltså resultaten ointressanta.

 

Träning:

Hittills har vi tränat grunder i anfallsspel och mest fokus på spelbarhet (övriga grunder spelavstånd, spelbredd, speldjup). Tyvärr har vädret inte varit med oss riktigt hittills i år och vi har tvingats ställa in flera träningar. Detta + sjukdomar/skador har gjort att vi just nu inte är helt framme fysiskt och det är ju självklart inte hela världen, men vi vet att för en spelares självförtroende så gör det jättemycket om man känner sig i form och detta är ju något som man har med sig i hela livet. Allt är mycket lättare när man känner sig frisk och stark. Eftersom vi bara har två träningar i veckan på plan, så vill vi då fokusera på fotboll och hinner inte med så mycket fys. Jogga till och från plan är givetvis bra, men ger dem inte speciellt mycket kondition. Vi kommer därför ta fram träningsupplägg för kondition och styrka, för att

tjejerna skall (om de vill) träna på egen hand eller om de vill träffas och utgå tillsammans från IP. På torsdag kommande vecka kör vi ett gemensamt pass eftersom alla efter matchen var mycket positiva till att köra tillsammans. Vi vill gärna att du som förälder hjälper till och uppmuntrar din dotter att göra denna träning (kanske hänga på själv?). Till nästa säsong, kanske start i höst/vinter kommer vi försöka erbjuda kontinuerlig fysträning utanför plan, men det är ändå jätteviktigt att tjejerna lär sig att ta ansvar för sin egna träning. Detta är tyvärr något som lagspelare generellt är dåliga på när de slutat med t.ex. fotboll för att de är vana att ha någon som planerar träningar för dem och dessutom är det lättare ihop med kompisar.

Matcher/vårt spel:

Matcherna (alla) kommer vi använda för att träna och lära oss att spela 11 mot 11, alltså inget fokus alls på

resultaten. Vi kommer dock fortsatt vara väldigt tydliga med att man gör sitt bästa i alla lägen. Fram till sommaren skall vi nöta på med spelsystemet 4-3-3 och det är helt nytt för tjejerna, vilket innebär att vi måste ha tålamod. Hoppas ni har förståelse för blandat spel och resultat i våra matcher, detta har ni säkert redan märkt (inte minst igår). Vi vet själva hur svårt det kan vara att titta på från läktaren och vara tyst när det inte ser bra ut, men för allas skull är det viktigt att ni tänker på detta. Vi vill ha en positiv och hejande ”klack” hur det än ser ut. Viktigt som vi poängterar för spelarna är att komma till oss (Patrik/Daniel) om man inte förstår. Obs! Kommer de till er för råd om hur vi skall spela, då är det bra om ni ber dem prata med oss istället, så att de inte får olika information/utbildning. De kan ringa oss när som helst och ni är givetvis också välkomna om ni har några frågor.

 

Utbildning:

Igår hade vi en ganska gedigen genomgång av spelsystemet 4-3-3, samtidigt som vi åt en lunch tillsammans (tack till Emilia, Malin och Vilma ihop med Kicki som hjälpte till med maten). Spelarna har fått ett dokument om hur man pratar fotboll som innehåller en hel del fotbollstermer. Fråga gärna om de läst det och hör av er om ni vill ta del av det också. Vi skall ha ett teoripass och diskutera mer om hur vi pratar och hjälper varandra på plan i olika situationer.

 

Rutiner:

Igen vill vi påminna om att spelarna själva i god tid hör av sig till Patrik/Daniel om de får förhinder till träning/match av någon anledning. Är det en kallelse så vill vi att alla svarar så fort som möjligt, detta går lite för trögt i dagsläget.

 

Schema för resten av säsongen:

● Grund två träningar + en match/vecka + en individuell (valfri).

● Future cup (påskhelgen), spelar vi med mest 04 och stöttning från 05 och ett par 03:or.

● Göteborgscupen i maj, spelar vi med 02/03 och stöttning från 04 om det behövs.

● Serierna (maj), vi spelar med ett lag i Halland (torsdagar) och ett lag i GBG, i serierna kommer vi blanda, alla skall få spela en match i veckan.

● Gothia cup (juli), 04 med viss stöttning av 03.

● Dana cup eller Cup i Halmstad (sista veckan i juli) för 02/03, i dagsläget är vi för få som kan åka på Dana,

vilket innebär att det lutar åt Halmstad tors-sön istället och försöka stötta upp med 04 om det behövs.

● Eskilscupen (första helgen i augusti), två lag anmälda. Redan nu vill vi veta om vi har några föräldrar

(gärna mammor) som följer med och sover på anläggningen.

● Avslutnings cup (okt) för alla.

● Futsalcup i Torslanda (november) för alla.

 

Organisation:

Huvudtränare: Patrik

Assisterande: Daniel

Lagledare: Johan & Peter

Hjälptränare: Jens, Johan, Peter & Glenn

Cupansvarig: Jens

Trivselgrupp: Kicki (Emilia), Frida (Vilma Å), Sabina (Malin)

Webbsidan/information: Ulrika/Peter

Lagkassa: Peter och ?, (skall vi försöka slå ihop dem på ett rättvist sätt?)

Material: Johan

Försäljning/sponsring: ? (här behöver vi tillsätta några)

Spelarråd: Linnea, ? & Malin


Hälsningar Patrik och Daniel

Kommande matcher
Spelade matcher
Kommande aktiviteter
Nyheter från sektionen
Fotbollsektionen, 18/03 12:00 
Fotbollsektionen, 18/03 10:09 
Fotbollsektionen, 17/03 12:49 
Nyheter från föreningen
Hem, 08/01 15:49 
Hem, 11/08 15:16 
 
Tack till alla våra sponsorer