Välkommen!
Vi har nu bytt hemsida och ansvaret att göra den lite hemtrevlig föll på mig, Markus Fransson. Jag ska försöka få upp lite bilder och presentationer för alla i truppen så snart som möjligt.MVH, 
Getinge IF - Åsa IF: 1-5
2017-05-15 10:49

Svår bortamatch mot Getinge IF. Getinge som har börjat bra i serien är ett offensivt starkt lag som vi har stor respekt för. Getinge IP bjuder på en fin plan samt underbart fotbollsväder.


Åsa tar initiativet omgående och visar att man vill framåt. Vi skapar till att börja med några resultatlösa hörnor. Efter 20 min går Tobbe i djupet, målvakten kommer ut och nickar bort bollen som når Linus M, som påpassligt drar direkt mot mål och 0-1 är ett faktum. Därefter kommer Getinge i ett par fina lägen , men Lansing som börjar bli varm i A-dräkten är stabil. I 33:e min får vi ytterligare en hörna. Tobbe vinner duellen, den dimper ned framför Ahrenberg som dundrar in 0-2 i nättaket. Getinge fortsätter dock att skapa chanser och 2 min senare råkar bollen studsa upp på Gustens arm och domaren blåser straff. Denna förvaltar Getinge på bästa sätt och 1-2 blir även halvtidssiffrorna.


Direkt efter paus får Getinge en farlig chans men skottet går tätt över. I 54:e min hittar Wille en lucka och rivs ned innanför straffområdet. Tobbe är stabil exekutor och placerar säkert in 1-3. Då kändes det lite som luften gick ur Getinge. Då kommer en period där spelet går fram och tillbaka. I slutet på halvleken gör Getinge några desperata försöka offensivt, men då skapas det även luckor hemåt. I 86:e min hittar Jimmy till Linus M som gör sitt andra mål för dagen. I sista ordinarie minut hittar matchens lirare Linus M till Wille som sätter spiken i kistan till 1-5 som blir slutresultat.


En riktig stabil insats från Åsa IF i en tuff bortamatch. Framförallt tar vi med oss den andra halvleken som var riktigt stabil. Nu väntar "årets match" hemma mot Fjärås på lördag.

Åsa IF - BK Astrio:0-0
2017-05-10 09:08

Hemma premiär på IP mot favorittippade BK Astrio. En riktig värdemätare för Åsa IF. Gräset på IP har haft det tufft i uppstarten, vilket gjorde det spelmässigt svårare för lagen, men det blev en riktigt bra kamp.


Åsa startade bäst, första 15 min skapar vi ett par bra chanser via Ahrenberg och Bolin. Därefter börjar Astrio växa sig in i matchen och i 23:e min kommer första riktiga chansen i ett friläge där debuterande 18-åringen Lansing gör sin första fotparad. Åsa tappar helt sitt spel resten av halvleken och Astrio har 2 ytterligare vassa chanser innan pausvilan. Det är bara en briljerande Lansing som gör att ställningen är 0-0 efter första halvlek.


Åsa gör ett par justeringar inför andra halvlek. Bl.a. kommer debuterande Linus Månsson in som en frisk fläkt på mitten. Åsa visar en helt annan sida i början på andra. Vinner första och andra bollarna igen, skapar 2 vassa chanser via Henke och Wille men vi har inte riktigt skärpan framför mål. I 53:e min gör Tobbe en fin djupledslöpning där Astrio mittbacken är tvungen att dra ned honom, vilket leder till utvisning. Nu skulle detta ge ytterligare energi, trodde vi..... Men istället blev det motsatt reaktion. Vi tappar lite energi, samtidigt som Astrio backar hem i försvar. Detta leder till ett mer stillastående spel, endast några halvchanser för Åsa. I slutminuten håller vi på att ställa till det hemåt, men matchens lirare Lansing har spikat igen så matchen slutar rättvist 0-0.


En bra värdemätare blev det för Åsa IF. Vi håller nivå med favoriten i serien, tyvärr kunde vi inte dra nytta av en man mer i nästan 30 min. Planen gjorde att det blev mer kamp än skönspel från normalt 2 spelande lag. Nu väntar en tuff bortamatch mot Getinge på fredag.

Hyltebruk-Åsa:0-2
2017-05-05 21:32
Första bortamatchen för året går mot idylliska Hyltebruk. Vi möts av en fantastisk anläggning, planen bjuder dessutom på riktigt bra förutsättningar.

Som nykomling på bortaplan så agerar Åsa IF helt respektlöst, tar tag i taktpinnen omgående.Efter 9 min får vi första hörnan som efter en skarv från Viktor hamnar hos Ahrenberg som trycker in 1-0. 5 min senare är Henke fri men Hyltes duktige målvakt gör en benparad. I 22 min får vi en frispark vid hörnflaggan. Sebbe hittar Tobbe som drar på ett skott, men bollen kommer tillbaka lika fort där han återigen laddat bössan och sätter 2-0 hårt i nätmaskorna. 10 min senare får Hylte sin bästa chans men Robin räddar fint samtidigt som han får en kraftig smäll mot benet. Trots smärtor fortsätter han halvleken ut, som slutar 2-0 till Åsa.

I andra halvlek startar Hylte med mer energi utan att skapa några direkta chanser. I 54:e min får Hylte sin mittback utvisad efter att ha gett Gusten en knytnäve. Detta blev spiken i kistan för Hylte som sällan kom över till Åsas planhalva. Vi kontrollerade matchen ut, utan att få till några fler mål, så matchen slutar 2-0.

En stabil seger samtidigt en bra värdemätare att vi håller en hög div 4 nivå. Nu väntar dock Astrio i nästa omgång, en tuff match mot seriefavoriterna.


En stjärna till
2017-04-27 16:14
Storspelande Oscar Lansing
Högsta reservserien i Halland har startat. I denna omgång var det årets svåraste bortamatch mot Vinberg (etablerat divison två lag som vann reservklassen 2016). Åsa IF har 32spelare i sin trupp och märkligt nog så var det svårt att få ihop ett slagkraftigt lag pga olika omständigheter. Vi fick ta med fyra startspelare från A-laget. De fyra spelarna gör en enastående insats och visar upp klass och proffsighet, även om de bara var med ca 45min vardera. Dessa  fyra spelare är nog de enda som är helt säkra på att ta plats i Hedmans startelva på lördag. (så bra var reservlaget i sin första match) Spelarna var #3 Henrik Berg, #10 Eric Ahrenberg, #16 Joakim Larsson och #7 Viktor Bolin som tog en match till för laget och ställde upp för sina lagkamrater.

Åsa IFs reservlag gör en storartad match och chockar Vinberg IF som dessutom har sex st A-lags spelare med från deras förra omgång i division två. I denna match visar Åsa IF upp ett försvarspel och anfallsspel som håller en väldigt hög klass. Vinberg är riktigt vassa och spelar med fart. Deras spelare löper in i bollytan med maxfart, och sprintar in, passningen slås och detta är svårt att försvara sig mot. Där har Åsa IF fortfarande en del att lära sig. (Våra spelare står gärna i den ytan när passningen slås) Vi jobbar vidare på att utveckla vårt anfallspel och vi kan lova fart och maxlöpningar framöver. Redan i andra minuten så sprintar Vinberg forward lätt förbi våran ouppvärmda mittback men där står våran målvakt Oscar Lansing och får göra den första högklassiga räddningen, detta är bara början av något riktigt stort. "Det var tur att Oscar visade proffsighet och värmde upp innan matchen". I denna match så var det en spelare som glänste över ett väldigt bra Åsa IF. 
Oscar Lansing 18år visade upp det bästa målvaktspel "jag" någonsin skådat. Lägg namnet på minnet, för om han fortsätter i denna takt så kan Åsa IF få ännu en målvakt till allsvenskan om några år. I denna match gör han säkerligen 15 högklassiga räddningar. Efter matchen var det en nöjd men trött Oscar som gick av planen väldigt svettig. Det var många av med och motspelare som var framme och gratulerade samt även gav mängder av lovord till våran talang.

Åsa gör 0-1 i 16 min. Det är #3 Henrik Berg som vinner boll på mittplanen, han drar iväg mot mål i en grym soloraid och passerar lätt tre Vinbergspelare, innan den fjärde är tvungen att fälla Henke, två meter utanför straffområdet lägger Henke upp frisparken själv. Henke dunkar in frisparken stenhårt och bestämt. Efter ett mål är det alltid viktigt, att vara  på tårna. Vinberg passade på att kvittera två minuter efter vårt mål. 1-1 blev slutresultatet och hela laget gör en kanoninsats och det luktar A-laget för ett flertalet spelare. Dessutom blir Viktor nerdragen i 85min innanför straffområdet men domaren väljer att fria i denna situationen. För att nämna några spelare som stack ut lite extra. Mittbacken Calle Andell hade fokusering i 90 minuter och visade en väldigt hög klass i sitt försvarspel. På mittfältet var Martin Larsson riktigt bra. Han löpte extremt mycket och låg riktigt bra i positionsspelet.
Poängligan
⚽️⚽️⚽️ Oscar Lansing
⚽️⚽️      Martin Larsson
⚽️           Calle Andell
Värt att nämna är också att Daniel Molin såg riktigt pigg ut och kommer säkerligen få mera chanser ;-)

Åsa IF-Tölö IF 2-2
2017-04-24 08:51

Årets första derby fick återigen spelas på Åsa C pga snömögel på gräsplan. Nu var det inte underlaget som präglade matchen utan en kraftig vind.


Bägge lagen hade varsin halvlek i medvind. Tölö hade medvind i första och satte naturligt hög press på oss, det resulterade redan efter 16 min med en straff och 0-1. Därefter blev det mest långbollar från vår årsdebuterande Calle i målet och backlinjen, mittfältet fick mest titta upp i luften hur bollarna ven förbi.


Andra halvlek hade samma scenario, fast omvänt. Vi satte hög press och fick därmed en del chanser. Sebbe har ett stolpskott efter 8 min, 10 minuter senare lägger Mike en smörpass till Henke som säkert placerar in 1-1. Därefter har vi en bra period. Bästa chansen har Viktor som kommer fri och skjuter hårt, men en fin reflexräddning hindrar nätprasslet. I all press sticker Tölö emellan och lite snöpligt får in 1-2. Därefter blir det full fokus framåt och Lasse som fått äran att lägga frisparkar drar en frispark i 84:e min rätt i mål och 2-2. Vi gör ett sista ryck för att få in ytterligare mål, men matchen slutar 2-2.


Ett rättvist resultat, lagen hade varsin halvlek. Synd att de yttre makterna påverkade matchen, annars hade det nog kunnat bli en trevlig eftermiddag med två spelande lag. Vi gratulerar även målvakts-Robin som blev pappa till en liten Åsa-grabb, 50 min innan matchstart. Thilander ryckte in i sista stund och skötte det med bravur. Nu väntar årets första bortamatch mot Hyltebruk.

Kommande matcher
Spelade matcher
Ons 24/5 19:00
0 - 2  
Mån 22/5 19:00
3 - 2  
Lör 20/5 15:00
2 - 3  
Tis 16/5 19:00
2 - 2  
Fre 12/5 19:00
1 - 5  
Tis 9/5 19:00
2 - 1  
Kommande aktiviteter
Träning, Åsa IP, 30/05 18:30
Match, Åsa IP, 30/05 19:00
Träning, Åsa IP, 01/06 18:30
Match, Åsa IP, 03/06 15:00
Träning, Åsa IP, 05/06 18:30
Träning, Åsa IP, 06/06 18:30
Nyheter från sektionen
Det finns inga nyheter..
Nyheter från föreningen
 
Tack till alla våra sponsorer