Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
ÅSA IDROTTSFÖRENING
Fotboll
FB HERR
Välkommen!
Åsa IF:s herrlag 2019 spelar i division 3 SV. Götaland. Ett lag som är tacksamma över våra sponsorer och supportrar. Vi har som målsättning att spela en attraktiv fotboll och vara ett topplag i serien. Vi välkomnar alla som vill stötta oss och följa våra matcher. Alla våra hemmamatcher ska bli en fotbollsfest och det fixar vi tillsammans.
#tillsammansärvistarka #åsaifivårahjärtan


KVALDRAMATIK
2019-10-16 19:11
Grupp 11 i kvalet till div 3 har utvecklat sig till en trekamp. Åsa IF sitter vid ratten, men i baksätet finns både Waggeryd och KIF som gärna vill styra vidare mot högre höjder. Följ spänningen på Åsa IP. Lördag kl 14.00 börjar dramat. Välkomna!!
Återigen kvaldags
2019-10-01 09:40
För tredje året i rad ställs Åsa IF i ett kval till div 3 dock med den skillnaden att det den här gången gäller att försvara sin plats i Div 3.
Motståndare är Besa FK, Waggeryds IK och Kunsbacka IF.

Besa FK med hemvist i Landskrona bildades 2005 av till större delen Albaner som ville "lattja boll" Men i takt med framgångarna i seriespelet har verksamheten strukturerats och man har stora ambitioner framåt i tiden. En av Besafamiljens största supporter är djurgårdsanfallaren Emir Kujovic. Besa slutade 3:a i div 4 skåne NV men fick kvalplatsen pga. att tvåan Klippan direktuppflyttades.

Waggeryds IK. Den anrika föreningen , fyller 100 år 2020, missade serisegern i div Småland NÖ med en ynka pinne trots att man bara förlorade en match i serien och spelade ihop 53 poäng.  Största framgången på fotbollsplan härrör sig till 1956 då man slogs med ÖIS om en kvalplats till Allsvenskan där dock de röd-blå drog längst stråt.

Kungsbacka IF. Behöver väl ingen vidare presentation

Spelprogram:
Söndag 6 okt    14.00           Besa FK - Åsa IF   Landskrona IP
Lördag 12 okt   14.00           Åsa IF - Waggeryds IK   Åsa IP
Lördag 19 okt  14.00           Åsa IF - Kungsbacka IF   Åsa IP
Åsa-Laholm
2019-09-17 13:14

Årets sista hemmamatch gott folk!
På lördag den 21 september tar vi emot Laholms FK på ÅSA IP.
Matchstart 15.00

Vi behöver hela byns stöd!
🔥🔥🔥

Det mesta gick fel i Älmhult
2019-09-01 17:10

På lördagen väntade årets längsta resa när småländska Älmhults IF stod för motståndet. Älmhult som varit under nedflyttningsstrecket sedan omgång ett har kommit igång ordentligt och låg inför dagens match tre poäng efter Åsa IF.


Vi själva kom till matchen efter en bra träningsvecka där såväl ren fotbollsträning som samtal om fotboll stått på schemat.

Förberedelserna inför matchen kändes väldigt bra och uppvärmningen var extremt fokuserad.


Efter att domare Jonas Erlandsson blåst i gång matchen dröjer det endast 3 minuter innan Mahad Ibrahim Hussen skickar iväg ett kanonskott i kryssribban. Det är ytterst nära att vi tar ledningen.

Strax efter det så slarvar vi i försvaret och ger hemmalagets forward ett rent friläge vilket ger hemmaledning.


När klockan visar 15 minuter så skänker vi återigen bort bollen på egen planhalva och Robin Andersson får göra en idioträddning vilket mynnar ut i en högerhörna för det  blåklädda hemmalaget.

Hörnan slås mot bakre stolpen. En Älmhult-spelare faller handlöst i marken i kamp med en Åsa-försvarare och domaren pekar på straffpunkten. Bollen och Robin Andersson går åt olika håll och uppförsbacken är brant för Åsa IF när Älmhult skaffat sig en ledning med 2-0.


Vi blir oerhört stressade och osäkra av denna inledning av matchen och av de enkla misstag som föregår baklängesmålen. Vi har svårt att värdera rätt på planen och enkla mottagningar blir till svåra mottagningar.


Sista kvarten börjar vi få ordning på spelet igen och efter lite kalabalik i Älmhults straffområde så tilldöms vi en straffspark.

Det är verkligen inte vår dag denna varma augustilördag. Straffen tar i insidan av stolpen och ut men ingen svartklädd spelare hinner först på returen.


I halvtidspausen så försöker vi gjuta mod i varandra. Det går inte att älta de misstag som gjorts i första halvleken. Vi gör några justeringar i första pressen och även ett byte.

Älmhult är inte dominerande på något sätt men vi har själva satt oss i en svår situation i och med underläget. Vi har pratat mycket om inställning och karaktär under veckan och nu ställs spelarna verkligen på prov.


Åsa IF gör verkligen sitt yttersta i andra halvlek för att få målmässig kontakt men vi är i en period för tillfället där enkla aktioner blir svåra och vi får jobba enormt för att skapa målchanser då Älmhult till motsats mot oss inte bjuder på något överhuvudtaget.

Efter 70 minuter har vi använt alla våra 5 möjligheter till byten av spelare och vi har även med 25 minuter kvar gått ner på en tre-backs-linje och tryckt upp fler spelare i offensiva positioner.


Med knappt 10 minuter kvar avgör Älmhult matchen definitivt när vi för tredje gången i matchen serverar hemmalaget ett friläge.

Älmhult hinner även nicka in en hörna på stopptid vilket fastställer slutsiffrorna till 4-0.


Summering

Vi hade som sagt haft bra förberedelser med stort fokus på inställning, karaktär och noggrannhet. Därför känns det riktigt illa när det är vi själva som bjuder på Älmhults tre första mål.

För varje misstag som sker så går det iskalla kårar genom Åsa-spelarnas kroppar. En osäkerhet sprider sig och den positiva energi som vi pumpat upp under träningsveckan och matchgenomgång/uppvärmning försvinner.

Spelarna ger allt i 90 minuter men ingenting går enkelt för tillfället.

Självförtroende går inte att köpa utan det gäller att göra enkla saker på planen istället för att försöka kompensera dåliga beslut med svårare aktioner.


Nu tittar vi framåt mot kommande vecka och lördagens hemmamatch mot Markaryds IF. Ett Markaryd som kommer från en vinst mot IFK Fjärås. Avspark 15:00


Vi tackar Älmhults IF och dagens domartrio för matchen och önskar lycka till framöver.


/Thorbjörn Svensson, huvudtränare Åsa IF herr-seniorHelt utan chans mot serieledaren
2019-08-25 10:42

På fredagskvällen i strålande fotbollsväder väntade serieledaren Varbergs GIF. Ett GIF som gått fram som en ångvält och ståtade med 8 raka segrar inför mötet med Åsa IF.

GIF har tagit draghjälp av Varbergs BoIS som man startat ett samarbetsavtal med. De gamla antagonisterna ser nu en vinning i att hjälpa varandra.

BoIS vill gärna ha upp GIF till en högre nivå och låter därför några riktigt duktiga yngre spelare representera Varbergs GIF i divison 3.


Vi själva kom från en medioker insats mot Höganäs. Inför denna match hade vi skruvat på vår uppställning och ställde upp i ett klassiskt 4-4-2 där förhoppningen var att kunna strypa GIFs kantspel och inläggsspel. Vi hoppades också att effekten skulle bli farliga omställningar för oss när vi satte upp då renodlade centrala forwards.


Alla förhoppningar raserades redan första 20 minuterna. Bortalaget hittar in bakom vår backlinje och vi kommer inte upp i press på mittfältet alls.

De rödkläddas forward Rasmus Cronvall har rena lekstugan och står för ett hattrick på 11 minuter.

Oerhört frustrerande och moralsänkande för hemmalaget.


Efter denna chockartade inledning på matchen jämnar det ut sig och vår sista kvart i första halvleken ska vi vara nöjda med då vi vinner betydligt mer närkamper och flyttar spelet högre upp i planen.

Några riktigt heta målchanser har vi dessvärre svårt att skapa. Det blir några nästan-lägen men inte mer.


I paus är det deppigt och tyst. Åsa IF är inte vana vid att ligga under med tre baljor på hemmaplan och det är naturligtvis inget som ska bli en vana heller. Vi fokuserar på det som är positivt och pratar ytterst lite om inledningen av matchen. Det är viktigt att komma ifrån denna matchen utan att vika ner oss och göra något bra som vi kan ta med oss till nästa helg.


Andra halvlek startar ungefär som den första slutade. Mycket spel på mittplanen men vi har fortfarande svårt att skapa något som är värt att kallas målchans. Ett gäng hörnor vaskar vi dock fram och Lennart Bengtsson har riktigt bra känsla i sin högerfot. GIFs inlånade BoIS-keeper får jobba hårt när vi packar in mycket folk vid första stolpen.


Med ca 20 minuter kvar kommer GIF fram på högerkanten och efter ett lågt inspel kan man trycka in 0-4 i ett i princip övergivet mål.

Strax efter så sätts slutresultatet till 0-5 när vi själva ställer till det på egen planhalva.


Summering

Fotboll bygger mycket på relationer på planen och vi har för tillfället stor turbulens med många ändringar i startelvan. Detta pga studier, skador och resor.

Efter Albin Nilssons skada efter knappa halvtimmen är endast 3 utespelare kvar på planen sedan matchen mot IFK Fjärås för två veckor sedan.

Detta är ingen ursäkt för prestationen och resultatet men en förklaring till varför vårt lag och spel inte ser lika väloljat ut som tidigare.

Varbergs GIF springer antagligen mot serieseger och kanske hade vi haft svårt att vinna mot dom oavsett, med tanke på den enorma form och självförtroende de har för stunden.

Värt att notera från matchen är att Filip Petersson, född -03 fick starta för första gången i division 3. Fantastiskt roligt att Filip även gör en riktigt stabil match på innermittfält och noterades för 90 minuter på planen.


Nu väntar några riktiga 6-poängs-matcher på rad. Närmast Älmhults IF som undertecknad såg vinna över Fjärås på lördagen. Älmhult är riktigt svårspelade och har efter en tuff start krigat sig tillbaka i serien.

Vi har alla chanser att få med oss något bra från denna långa borta-resa men det kommer krävas ett enormt hårt jobb.


Vi tackar dagens domartrio och Varbergs GIF för matchen och önskar lycka till under hösten.


/Thorbjörn Svensson, huvudtränare Åsa IF herr-senior

Spelade matcher
Kommande aktiviteter
Inga aktiviteter inbokade
Nyheter från sektionen
Fotbollsektionen, 16/01 15:40 
Fotbollsektionen, 05/05 08:00 
Fotbollsektionen, 18/03 12:00 
Fotbollsektionen, 18/03 10:09 
Fotbollsektionen, 17/03 12:49 
Nyheter från föreningen
 
Tack till alla våra sponsorer