Kidsbrandstore
Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
ÅSA IDROTTSFÖRENING
Fotboll
FB HERR

Välkommen!
Åsa IFs herrlag 2018 spelar i division 4 i Halland. Ett lag som är tacksamma över våra sponsorer och supportrar. Vi har som målsättning att spela en attraktiv fotboll och vara ett topplag i serien. Vi välkomnar alla som vill stötta oss och följa våra matcher. Alla våra hemmamatcher ska bli en fotbollsfest och det fixar vi tillsammans.
#tillsammansärvistarka #åsaifivårahjärtan


6:e raka vinsten
2018-09-17 21:03

Hyltebruks IF på bortaplan är en av de svåraste uppgifterna vi kan ställas inför i årets divison 4.

Hemmalaget var obesegrade på Örnvallen och hade dessutom endast en förlust på de senaste 10 seriematcherna.


Vid ankomst till Örnvallen så kunde vi direkt se att något bevattningsförbud inte gällde i Hyltebruk. Det hade fallit rikligt med nederbörd den senaste tiden vilket gjorde planen enormt tung och även lerig på sina ställen.


Första halvlek är relativt jämn. Vi tar ledningen i minut 10 efter att Tobias Nordström serverat Lucas Henriksson en fin passning inne i boxen. Lucas styr behärskat in bollen otagbart för hemmakeepern.

Hyltebruk kvitterar knappt 10 minuter senare då man med ett känsligt instick bakom vår backlinje, friställer en djupledslöpande mittfältare.


Vi har svårigheter att behärska Hyltebruks innermittfältare som får ganska stort svängrum och relativt ohotade kan krossa bollar ut till deras högerytter, som dessutom är deras bästa spelare.

Vi står också för en hel del bolltapp när vi är på väg fram i anfall vilket betyder spelvändningar i mot oss och ett utdraget Åsa IF.


Strax innan halvtid så tar sig Tobias Nordström fram på högerkanten och Hyltebruk tvingas stoppa honom med ojusta medel. Frisparken tar Sebastian Fransson hand om och prickar Wille Berntsson som helt omarkerad kan nicka in ledningsmålet från nära håll.


I halvtid pratar vi om ovan nämnda detaljer samt att vi kräver en större aggressivitet av oss själva runt vårt eget straffområde där vi upplever oss som onödigt passiva.


Jag tycker vi gör en klart bättre andra halvlek där vi kontrollerar spelet.

Vi har inte alls lika många bolltapp och skapar dessutom ett flertal klara målchanser som borde lett till 3-1 och en punkterad match.

Wille Berntsson har en bra chans från nära håll, Nordström ett bra nickläge efter frispark och framförallt så träffar inbytte Wille Winald insidan av stolpen där bollen stoppas av hjulet som används för att flytta målet.


Mot slutet så lyfter Hyltebruk in ett flertal långa och höga bollar mot vår backlinje men vi har vid ett flertal tillfällen i år visat att vi är duktiga att försvara oss mot den typen av fotboll, så även denna gången.


Summering: Slutresultatet 2-1 tycker jag är i underkant  med tanke på de chanser vi skapar i andra halvlek. Hemmalaget är duktiga och vi hade svårt att få grepp om dom i första halvlek. Några korrigeringar i försvarsspelet i kombination med ett noggrannare Åsa IF gör att pendeln svänger över till vår fördel i andra halvlek.

Segern gör att vi nu endast kan titta uppåt i tabellen och gå all in för matchen mot IFK Fjärås. Det blir alltså minst kval och nu gäller det att fortsätta vara ödmjuka och vara fullt fokuserade på varje uppgift, såväl match som träning.


Onsdag 26/9 så gästas vi av Vinbergs IF på Åsa konstgräs. Matchen gäller en plats i nästa års svenska cupen. Vinbergs IF som håller till i division 2 är ju såklart solklara favoriter men vi har ju redan piskat ett divison 2 lag i år (IS Halmia) så varför inte göra det en gång till.


Allt fokus på det som väntar närmast dvs ett laddat derby och seriefinal mot IFK Fjärås. Avspark kl 15:00 på söndag. Varmt välkomna att stötta ett formstarkt Åsa IF då.


/Thorbjörn Svensson, huvudtränare Åsa IF herr-senior

Återigen seger mot Tölö IF
2018-09-02 21:51
Årets märkliga sommarväder gjorde att det nästan kändes som en premiär på vår hemmaborg, Åsa IP. Vi hade inte spelat match där sedan vi slog Getinge 16 juni. Detta kändes som en stor motivationsfaktor.
Vi har också vid ett flertal tillfällen pratat om att varje poäng är viktig för oss. Vi jagar Fjärås men kan inte påverka deras resultat. Däremot kan vi påverka vår egen poängskörd som är av yttersta vikt om vi skulle hamna på kvalplats. En stark slutpoäng kan göra att vi får en extra hemmamatch i ett eventuellt kval.

För tredje gången denna säsong ställs vi mot Tölö IF. Vårmatcherna (serie och DM) har vi vunnit relativt komfortabelt. Inför denna drabbning så ställs vi mot ett mycket formstarkare Tölö som dessutom har skruvat på sin uppställning och organisation.

Matchen börjar lite trevande. Vi har lite svårt att komma åt bortalagets spelfördelare, Oskar Wretling som lite väl ostört får använda sin känsliga fot och sätta bollar bakom vår backlinje. Vi reder dock ut dessa bollar utan större problem.

I minut 17 så bjuder William Berntsson på ett eget cirkusnummer när han lättar bollen över en orangeklädd mittback och direkt avslutar med ett lågt högerskott. En vacker prestation och ett viktigt ledningsmål.

Vi hinner tyvärr inte njuta av ledningen länge då vi efter ett bolltapp på egen planhalva ger Tölö-forwarden David Berntsson för mycket utrymme. Skottet är välplacerat vid stolproten och kvitteringen är ett faktum.

Vi avslutar första halvleken bra. Ordentlig press sätts på Tölö-försvaret vilket mynnar ut i chanser. Vi får en frispark strax utanför straffområdet efter dryga halvtimmen. Sebastian Fransson skjuter ett lågt skott som borta-keepern släpper retur på och William Berntsson trycker in 2-1 från nära håll.
Känslan är att vi har kontroll över händelserna när domare Sadik Hajdari blåser av första halvlek.

I halvtid så är vi försiktigt optimistiska. Vi vill ligga något tätare mellan forward och mittfält i defensiven samt att vi vill styra så att en specifik bortaspelare ska sköta bortalagets uppspel. Vi är rörande överens om att vi möter ett mer välorganiserat Tölö IF än i våras och att det därför krävs en fortsatt löpvillighet framåt.

Andra halvlek börjar med jämnt spel. Efterhand tar Tölö över och pressar fram ett antal fasta situationer där en nick i ribban är den farligaste chansen. Det skiljer en hel del centimeter till Tölös fördel vid hörnor och frisparkar och vi har svårigheter att freda vårt mål vid dessa tillfällen.

Det blir sedan en period med väldigt utdragna lag. Vi skördar stora framgångar med att spela loss innermittfältare som rättvända kan hota bortabacklinjen med fart. Dessa lägen uppstår då Tölö inte kliver upp i rygg på vår mittfältare som då kan göra sig rättvänd. Det betyder också att bortalagets 4-backslinje är samlad när vi försöker  med våra instick på forwards.Vi blir för centrerade och därför får vi spelvändningar i mot oss som följd av att Tölö-backar bryter våra försök till avgörande pass.
Därför har vi en matchbild mellan 60-75 minuten som inte är till vår fördel. Långa lag och då vi inte får avslut på våra anfall vänder motståndaren snabbt och skaffar sig 2-2 och 1-1-lägen mot vår backlinje. Dagens mittbackspar Rastborg/Hult är dock på sitt bästa humör och lyckas avvärja ett flertal farliga situationer.

Med kvarten kvar så kommer Albin loss på vänsterkanten efter att ha hållit bort sin bevakare. Albin serverar ett riktigt snyggt lågt inlägg med höger utsida som Tobias Nordström pangar in via ribban.
Innan dess har Sebastian Fransson prickat ribban med en farlig frispark.

Sista kvarten spelar vi av relativt kontrollerat och vår femte raka seger är i hamn.

Summering: Vi har lite marginaler med oss idag men Åsa IF har flera spelare med spetskompetens än våra motståndare vilket fäller avgörandet. Vi har ett flertal riktigt fina anfall i matchen där vår speed gör det jobbigt för Tölö. I andra halvlek så faller vi in i ett spel där vi har många bolltapp utanför motståndarnas straffområde vilket gör att vi får ett utdraget lag och det blir dessutom väldigt jobbigt att spela fotboll på det sättet. Där behöver vi förbättra oss. Tölö är betydligt bättre än i våras och krigar om varje meter på fotbollsplanen vilket gör att det blev en riktigt tuff derbyfight. Tycker att vi till slut vinner rättvist och genom denna viktiga 3-poängare skaffar vi oss ett bra utgångsläge inför de 4 omgångar som återstår.

Nu väntar en helgs uppehåll  i division 4. Detta för att Hallands domarbrist gör att varje halländsk serie har var sin ledig helg i september. Domarna räcker inte till när det spelas så många matcher lördagar o söndagar.
Nästa utmaning är därför söndag 16 september då vi gästar, ett på hemmaplan obesegrat, Hyltebruks IF.

Vi tackar Tölö IF och dagens domartrio för en bra derbymatch och önskar dem lycka till i slutspurten av serien.

/ Thorbjörn Svensson, huvudtränare Åsa IF herr-senior
Derby-vinst mot IF Norvalla
2018-08-26 10:51
Sista kvällsmatchen för säsongen och dessutom derbymotstånd i form av IF Norvalla.
Vårmatchen var väldigt lärorik i många avseenden. Vi visste exakt vad vi kunde vänta oss av vår motståndare då de är mycket konsekventa i sitt sätt att spela fotboll.
Det var länge sedan vi spelade på en så frodig gräsmatta. Tror inte att vårt spelprogram i höst med varannan konstgräs/naturgräs har gynnat oss då det blir en ny utmaning att behärska underlaget varje helg.

Vi bjuds på en smakstart när hemmalaget slår en så kallad indianare och Viktor Bolin ges fri gata mot mål och behärskat sätter 1-0. Detta sker redan i den första spelminuten.

Hemmalaget skakar av sig kallduschen ganska snabbt även om vi har ett bra läge genom Lucas Henriksson att utöka vår ledning. 
Vi har en period en väldigt hög felprocent i passningsspelet. Både beroende att vi möter ett aggressivt motstånd och att vi har stora bekymmer att behärska underlaget. Ett flertal tillfällen så släpper planen och spelare halkar omkull.
Kvitteringen kommer efter ca 15 minuter när vi satt oss i trubbel på egen planhalva. Norvalla erövrar bollen högt upp och efter ett av väldigt många inlägg i matchen så forcerar de gulklädda in bollen vid bortre stolpen.

Åsa IF har första halvtimmen svårt att ta sig igenom ett kompakt hemmalag. Norvalla står högt med sin backlinje och det finns plats att löpa in bakom denna men vår avgörande boll är för lång och framförallt Norvallas duktiga mittback Emil Hentilää hinner först varje gång.
Norvalla har i denna period även ett skott som går stolpe-stolpe-ut. Där har vi änglavakt.

Avslutningskvarten i första halvlek tycker jag att vi börjar hitta ett större lugn igen med bollen. Vi börjar  ta oss in mellan Norvallas mittfält och backlinje i större utsträckning, främst genom Albin Nilsson. Ledningsmålet kommer i minut 43 då Sebastian Fransson lägger bollen bakom en högt stående Norvalla-backlinje. Lucas Henriksson har tajmat sin löpning väl och hinner först på bollen, rundar målvakten och rullar in 2-1 i öppen bur.

I halvtid har vi främst prat om hur vi ska få vårt lag att bli kompaktare. Jag tycker vi har en härligt givande fotbollsdiskussion i omklädningsrummet. Enligt min mening så är det väldigt utvecklande för oss som lag när spelarna kommer med egna kreativa lösningar och vi får alla i gruppen att känna sig delaktiga.
Vi tycker också att Norvallas backlinje står lite högre än vad de behärskar. För att kunna utnyttja detta så behöver vi ta oss förbi Norvallas mittfält och därifrån sticka in bollen i djupled.
Defensivt så gäller det att positionera sig väl för att hinna först på de lösa bollar som uppstår efter inläggssituationer och andra nickdueller.

Första kvarten är Norvalla väldigt heta och vi får försvara oss med näbbar och klor. Det regnar inlägg in i vårt straffområde och flera skott blockas bort och Robin är oerhört stabil i luftrummet. Denna typ av fotboll är både ovan för oss att möta och dessutom är Norvalla väldigt skickliga i detta.

Två byten görs efter dryga kvarten. Victor Bolin och Lucas Henriksson går ut efter att ha bidragit med varsitt mål och många löpmeter.
Målet med bytena är att få en mer defensiv balans i laget vilket jag tycker vi lyckas med.
Joel Palage kommer in som högerback, Jimmy Börjesson balanserar upp mittfältet. Vi trycker fram Tobias Nordström i en mer offensiv position och Albin Nilsson puttas fram till högerforward.

Detta ihop med ett något tröttare hemmalag gör att vi börjar få kontroll över händelserna igen. Med kvarten kvar jobbar Albin Nilsson fram bollen till Tobias Nordström som från nära håll spikar slutresultatet till 3-1. Vi klarar av att spela av sista kvarten utan att det blir någon stress o panik.

Summering: Vi möter ett mycket svårspelat hemmalag som är väldigt konsekventa med sitt inläggsspel och aggressivitet. De är absolut bäst i serien på den typen av fotboll. Vi själva märker en stor skillnad mellan vårt konstgräs där vi huserat sedan en månad tillbaka, och Norvalla IPs fina men tunga gräsmatta. Det blir många fler dueller och det blir lättare att hinna fram i press på sin motståndare.
I vårmatchen var vi inte påkopplade första halvlek men i dag krigar vi i 90 minuter. Spelmässigt finns det ju mycket mer att ge men vi lyckas idag, inte tillräckligt ofta, ge oss den tid vi behöver för att odla ett eget vägvinnande passningsspel.
Vi ska vara nöjda med 3 poäng och positivt är att vi efter sommaruppehållet i varje match hittat vägar till vinst trots 4 väldigt skiftande matchbilder. Det är en stor styrka som ger oss kraft och energi.

Närmast väntar hemmamatch på Åsa IP när Tölö IF kommer på besök. Tölö har sett betydligt vassare ut de senaste veckorna och vi kan räkna med att de är ute efter revansch från de båda vårmötena (4-0 i serien och 3-0 i DM). De slåss dessutom med näbbar och klor för ett nytt kontrakt.

Då detta skrivs på söndagen vet vi att IFK Fjärås - Kungsbacka IF har slutat 0-0. Det betyder att vi tagit in 6 poäng på Fjärås på de senaste 3 omgångarna. Kan vi själva hålla oss kvar på vinnarspåret, genom hög träningsnärvaro och hårt jobb, så kan vi få en riktigt intressant  drabbning på IP den 23 september när Fjärås gästar oss.

Vi tackar IF Norvalla och en stark domartrio för matchen och önskar dessa lycka till i seriens slutspurt.

/Thorbjörn Svensson, huvudtränare Åsa IF herr-senior
Blytung trea mot Lilla Träslövs FF
2018-08-19 11:37
Fredagkväll och hemmamatch på schemat mot ett Lilla Träslöv som Åsa IF av tradition brukar ha svårt mot. Detta var tredje mötet för säsongen. Vi hade förlorat 2-3 i träningsmatch i februari och 1-2 i serien.
Lilla Träslöv kom dessutom med 4 raka segrar i bagaget inför kvällens drabbning. Vi var beredda på en mycket tuff fight.

Matchen börjar avvaktande med två lag som börjar sitt försvarsspel relativt lågt på planen. Jag tycker bortalaget startar piggare än oss även om inte spelövertaget är stort. Efter ca 15 minuter börjar vi växa in matchen och har en bättre rörelse utan boll. Vi är i numerärt överläge på innermittfält men har trots det lite svårt att sätta in bollar på fri spelare där. Det finns ganska gott om plats för detta men vi är lite sega i våra beslut och även i våra uppspel mot central forward finns mer att önska då det alltför ofta blir en nickduell för William Berntsson mot Lilla Träslövs huvudstarka mittbackar.

Det är en mållös första halvlek som får betraktas som godkänd av Åsa IF. Vi ligger som sagt något lägre i vårt försvarsspel i dag och det kräver lite mer av oss när vi erövrar boll längre bak i planen än normalt. Paussnacket går i positiva ord då vi känner oss trygga i vårt i försvarsspel men vill ha mer tålamod när vi väl tagit oss förbi Lilla Träslövs mittfält.
Känslan är att det första målet  kommer vara viktigt att få samt att ett mål även kommer öppna upp matchen.
Vi gör även ett byte i halvtid då Kristian Kairouz skadat sin tå (den visar sig vara bruten). Wille Winald kliver in på innermittfält och Eric Pettersson skiftar från högerback till mittback. Jimmy Börjesson går ner på högerback.

Bara några minuter in på andra halvlek jobbar vi till oss en frispark på högerkanten. 
Vi har haft en del fasta situationer i första halvlek som vi inte fått till men denna är desto farligare. Sebastian Fransson slår en bra serve och Eric Pettersson går till väders och knoppar in 1-0 otagbart för bortakeepern.

Målet ger oss ett härligt självförtroende och vi har en riktigt bra period efter målet med flera farliga omställningar. 

Lilla Träslöv har en mycket farlig chans där man kommer igenom på vänsterkanten men avslutet smiter förbi bortre stolpen.
I stället kan vi öka på ledningen via ett vackert anfall som går från vänsterkant till högerkant och Lukas Henriksson spelar snett bakåt till William Berntsson som avslutar på ett tillslag.

Gästerna går sista kvarten ner på en tre-backs-linje och trycker på med många längre bollar men idag är vi starka i det spelet. Eric Pettersson vinner många dueller och vi har bra positioner för att jobba på andra-bollarna.

Domare Sadik Hajdari blåser av efter 90 minuter och en väldigt viktig seger är bärgad.

Summering: En avvaktande första halvlek byts till en mer fartfylld andra. Mycket beroende på att första målet öppnar upp tillställningen. Det kunde blivit tufft för oss om vi hamnat i underläge men vårt ledningsmål gör att vi får en mycket passande matchbild. Jag är, förutom segern som sådan, mest nöjd med att vi håller struktur och ordning i vårt spel hela vägen in till slutsignal idag. Vi har haft två matcher i rad (Genevad och Skrea) där vi haft väldigt utdraget lag i andra halvlek och inte riktigt känt att vi haft full kontroll över händelserna.I dag var det bättre och mer kontrollerat.

Närmast väntar IF Norvalla i ett derby på naturgräs på vackra Norvalla IP.
Alla minns väl "cirkusmatchen" från våren där det bjöds på 8 mål och en osannolik andra halvlek där allting som kan hända i en fotbollsmatch hände.
Varmt välkomna att stötta oss på fredag, avspark kl.18:30.

Vi tackar dagens motståndare Lilla Träslövs FF och dagens 4!! domare för en bra match.

/Thorbjörn Svensson, huvudtränare Åsa IF herr-senior


Viktig seger i tuff bortamatch
2018-08-10 15:56
Torsdagsmatch denna gång och eftersom vi var först ut att spela denna omgång, så hade vi ett ypperligt läge att vid vinst sätta press på våra toppkonkurrenter.

Uppladdning var stökig då en trafikolycka på motorvägen gjorde att vi fick åka en omväg via Varberg. Detta tog naturligtvis längre tid men undertecknad ringde i tidigt skede dagens domare som visade förståelse för situationen och flyttade fram avsparkstiden 15 minuter.

Vi visste att Skrea IF var plågade av avstängningar till denna match men det gjorde dem också lite svåranalyserade då vi inte var 100 säkra på hur de skulle uppträda.

Vi tar tag i matchen från första minut med ett stort bollinnehav. Skrea ställde sig ganska lågt i sitt försvarsspel och satsade på omställningar.
Bollinnehavet är stort för oss men första 20 minuterna ställer vi inte mycket frågor till hemmalagets försvar. Det är ett spelövertag utan slutprodukt för vår del och spelarna märker själva att vi behöver spela fotboll mer i djupled än i sidled.
Sista 25 är klart bättre och vi har ett flertal tidiga inlägg som vi är ytterst nära att ta ledningen på. Vi hittar dessutom fler instick som ger hemmalaget bekymmer.

Det är mållöst i halvtid men känslan är att vi ska kunna mala ner dem då de liksom Genevad förra veckan har fått jaga mycket utan boll i första halvlek.
Vi har också uppmärksammat att Skrea spelar ett försvarsspel med ett tydligare markeringsinslag än vad vi vanligtvis möter. 
Det finns stora möjligheter att såra hemmaförsvaret med motrörelser samt att öppna ytor genom att dra med sig heta hemmaförsvarare.

Andra halvlek inleds med samma bollinnehav för Åsa IF. Det är tydligt att Skrea IF är nöjda med den matchbilden.
Det börjar dock uppstå lite mer yta mellan Skreas lagdelar och vi hittar in där mer och mer.

Efter ca 15 minuters spel så får vi efter en snabb kombination på mitten loss Viktor Bolin i ett rent friläge från halva planen. Viktor hinner knappt få upp farten innan han bryskt blir fälld av en gul-klädd försvarare. Utvisningen är solklar och vi får för andra matchen i rad chansen att spela i numerärt överläge.

Det är dock inte det enklaste då motståndaren i de flesta fall tar bort en anfallare. Vi får alltså mer plats i speluppbyggnaden men lika många motståndar-försvarare och mittfältare att passera.
Jag tycker vi trycker på framåt och vi är nära att ta ledningen vid ett flertal tillfällen. Samtidigt så känns Skrea lite farligare i omställningarna denna halvleken.

Med 15 minuter kvar av matchen avancerar Albin Nilsson in i straffområdet från sin vänster-ytter-position. Han stoppas på ett regelvidrigt sätt och domare Fabian Bodin tvekar inte utan blåser för straff.
Tobias Nordström har nerverna under kontroll och förvaltar straffsparken på bästa sätt även om hemma-keepern är på straffen.
Vi har precis innan straffen kommer till, bestämt oss för att forcera och gå ner på en tre-backs-linje men i och med att vi får ledningen grusas de planerna och vi lägger oss i vår vanliga formation i stället. 

Det blir lite nervigt sista 10 minuterna där vi har flera lägen till att punktera matchen med ett ytterligare mål. Inbytte Raissa har ett klockrent stolpskott som var värt något bättre,  men i stället så vaskar Skrea fram några fasta situationer i slutminuterna. Skrea gjorde mål mot oss i vårmatchen på en hörna så vi var förvarnade att de verkligen går 100% i de lägena.
Hörnan i sista minuten är den farligaste där Robin står för en stark reflexräddning och bollen sedan nickas undan på mållinjen. 

Summering: 
En svår bortamatch mot ett hemmalag som desperat jagar poäng. Vi var förberedda på att det skulle bli en matchbild med mycket kamp som det ofta blir mot Skrea som spelar mycket på energi.
Det är en tung vinst vi tar och 3 väldigt viktiga poäng. Vi har chanser till att avgöra matchen tidigare men som det utvecklar sig kunde vi ju också blivit snuvade på konfekten i sista minuten.

Vår kommande match spelas nästa fredag kl 18:45 på Åsa Konstgräs. Lilla Träslövs FF står för motståndet och de är formstarka då de i skrivandets stund tagit tre raka segrar som kan bli fyra innan helgen är slut.
Vi har revansch att kräva från vår snöpliga förlust i våras.

Vi tackar Skrea IF och domartrion för en tuff drabbning och önskar dem lycka till framöver.

/Thorbjörn Svensson, huvudtränare Åsa IF herr-senior
Kommande matcher
Spelade matcher
Tis 18/9 17:30
4 - 1  
Sön 16/9 15:00
1 - 2  
Sön 9/9 16:00
4 - 2  
Tis 4/9 19:00
6 - 4  
Sön 2/9 15:00
3 - 1  
Tis 28/8 18:30
2 - 5  
Kommande aktiviteter
Match, Åsa IP A, 23/09 15:00
Träning, Åsa IP, 24/09 18:00
Match, Åsa C Konstgräs, 26/09 20:00
Träning, Åsa IP, 27/09 18:00
Match, Getinge IP 1, 29/09 14:00
Träning, Åsa IP, 01/10 18:00
Nyheter från sektionen
Fotbollsektionen, 05/05 08:00 
Fotbollsektionen, 18/03 12:00 
Fotbollsektionen, 18/03 10:09 
Fotbollsektionen, 17/03 12:49 
Nyheter från föreningen
 
Tack till alla våra sponsorer