Välkommen!
Vi har nu bytt hemsida och ansvaret att göra den lite hemtrevlig föll på mig, Markus Fransson. Jag ska försöka få upp lite bilder och presentationer för alla i truppen så snart som möjligt.MVH, 
Åsa IF-Getinge IF: 7-2
2017-08-21 08:29
Viktig hemma match väntade oss. Skulle vi hänga på i toppen eller gå miste om de ädlaste valörerna. Vi hade en härlig vårmatch nede i Getinge, seger med 5-1. Samtidigt vet vi deras kapacitet så vi hade full respekt.

Vi höll på att få samma dråpliga start som senast. I 4: min får Getinge en hörna som efter några studsar hamnade mitt i skottsektorn , men skottet räddas på mållinjen av vår notoriske städgubbe Jimmy. I 10 min är Getinge farliga igen men denna gång gör Robin en fin benparad. Minuten efter stressar Wille Getinge målvakten, bollen hamnar hos Jimmy som lägger ut till Viktor som rundar målvakten och gör sitt första mål för året. Spelet böljar fram och tillbaka, Robin avvärjer ett frilläge igen. I 25: min kommer Viktor runt på kanten lägger ett fint inlägg till Albin som trycker in 2-0, även detta sitt första mål. Därefter har vi en bra period, flera chanser , solklar straff på Abin. Men Getinge är vassa i offensiven och när vi har som bäst grepp så gör Getinge 2-1 efter en fin individuell prestation. Men i sista minuten kommer Albin runt på kanten och lägger in till en fri Tobbe som enkelt lägger in halvtidresulttat 3-1.

Vi börjar andra halvlek bra , men ett Getinge inlägg från vänster träffar olyckligt på Lasse och vips blir det 3-2 och match igen. Men som tur är får vi en snabb replik, efter ett fint inlägg från Viktor gör Tobbe årets mål med en bicicleta 4-2 och ordningen är återställd. Därefter kändes det som Getinge gav upp. Pigge Eric A gör läckert 5-2 på ett friläge.  I 85:e gör Albin sitt andra mål för dagen på ett friläge. I 88:e gör Raissa 7-2 båda med assist från Tobbe. Detta blir även slutresultat .

I denna match hade vi lite tur i början  då Getinge var riktigt bra, men när vi väl fick fick hål på det så tappade Getinge mer och mer. Nu kommer vi till derbymatchen på fredag mot Fjärås fulla med självförtroende.

BK Astrio-Åsa IF : 4-0
2017-08-18 22:34
En av årets tuffaste matcher väntade oss. Skulle vi följa upp förra veckans propaganda fotbol. Nej, det visade sig bli en riktigt tuff uppgift.

Dessvärre var vi kvar i bussen när pipan blåste igång. Redan efter en minut går vi bort oss centralt och Astrio gör en omställning i högre skolan och kommer fri med comebackande Robin i målet, men utan chans för honom blir det 1-0. Vi blev lite tagna på sängen, men efter hand börjar vi få upp ångan. Efter 13 min har Viktor ett fint inlägg som nickas i ribban av Wille. Men bara 3 min senare kommer Astrio igenom igen och med en läkcker insats från Eddie Andersson blir det 2-0. Sedan kommer en bra period från Åsa. Vi har mycket bollinnehav, skapar en rad chanser bl.a. har Linus ett skott i stolpen, men det verkar vara symptomatiskt denna dag att det är stolpe ut som gäller. Halvleken slutar 2-0

Till andra halvlek kom vi ut fulla med energi igen, börjar riktigt piggt men i 51:a min kommer återigen Astrio igenom och gör 3-0. Vi ger dock ej upp, får en bra period igen Linus har ett friläge, Eric A har en nick i ribban men den vill inte in. Vi lyfter fram ytterligare spelare. Då går Astrio upp igen och sätter spiken i kistan till 4-0 i 70 min. Därefter går luften ur oss, vi har i princip gett upp och Astrio spelar fantastisk fotboll och då skall vi vara nöjda att det stannar vid 4-0.

Vi kom in snett i matchen från början, sedan fick vi inte det flytet som behövdes för att komma igen. Segern blev något mål för stort, men denna dag var Astrio det bättre laget. Nu tar vi igen detta på lördag hemma mot Getinge.
Åsa IF- Hyltebruks IF: 5- 0
2017-08-07 11:30
Jimmy placerar in 4-0

Då var det dags för första matchen efter sommaruppehåll. De senaste 2 åren har vi varit katastrofalt dåliga efter uppehållet. Med lite annorlunda upplägg hoppas vi på att bryta den trenden mot Hyltebruk. Detta lag vann vi mot borta i våras med 2-0, dom är placerade näst sist men har ett nytt tränarpar vilket brukar ge extra energi.


Redan efter 30 sek är vi nära att få utdelning när Linus hittar Wille men det blir en snedträff och skottet går utanför. Därefter radar vi upp mängder av chanser och hörnor, bl.a har vi ett bortdömt mål av Linus. Men Hyltebruk sticker upp när chansen ges och är ej ofarliga. Till slut efter 8 hörnor kom utdelningen, Linus lägger hörnan som till slut når Wille som lägger in 1-0. Minuten efter har Hylte sin bästa chans men Mike stressar anfallaren så att skottet går tätt över. I 42:a får vi utdelning igen , Sebbe chippar över till en friställd Tobbe som säkert sätter dit 2-0 som blir halvtidsresultat.


I andra halvlek börjar Hylte med bättre energi än oss. Men i en omställning i 50:e min får vi återigen utdelning, en smörpass från Tobbe till Linus som rundar målvakten och lägger in 3-0 i öppen bur, det kändes som spiken i kistan. Men Åsa är inte nöjda med detta. Hemåt vändaren från Lindome , Albin Nilsson snurrar på högerkanten och hittar Jimmy som säkert sätter 4-0. Därefter har vi en dålig period och Hyltebruk skapar några farliga chanser, men Lansing är säkerheten själv längst bak. I 79:e min hittar Albin till Linus som säkert sätter slutresultatet till 5-0.


Vi startar hösten på samma fina sätt som vi avslutade våren. Hoppas detta kan hålla i sig. Nu väntar en av de svåraste matcherna för året, Astrio borta. Vi hoppas på många Åsa Fans till Söndrums IP på lördag. Matchens profil
2017-08-02 21:29

Albin Nilsson #9 höstens heta nyförvärv i Åsa IF från Lindome.


Hej Albin 


-Under din unga karriär, har du haft en hel del bra tränare. Vem/vilka är de bästa du haft genom åren?

Albin svarar:

Jag har varit med om många duktiga tränare genom den fotbollskarriär jag haft. Bland annat Jeffrey Aubynn, Kenneth Gustafsson och Benjamin Westman. Jag får däremot säga att det engagemang, den glädjen och kunskap Hedman besitter är imponerande. 


-Är Åsa IFs #17 Linus Månsson den bästa spelaren du lirat boll med? Eller kan du nämna en annan spelare? 

Albin svarar:

Linus är absolut en av de bättre spelarna jag spelat med. Har dock spelat med en hel del duktiga fotbollsspelare genom åren, bland annat Daleho Irandust som nu spelar i BK Häcken. 


-Du är ny i Åsa IF vi är stolta över vårt nyförvärv och att du är tillbaka i Åsa IF även om vi vet att du ska vidare och fortsätta din utveckling högre upp i divisionerna. Vad kan vi förvänta oss av dig på och utanför planen?

Albin svarar: 

Bredvid planen vill jag motivera och pusha på mina lagkamrater. Fotboll är en lagsport och lagsammanhållning är en viktig ståndpunkt i det hela. Får dessutom gärna bli lite gott snack i omklädningsrummet innan och efter spelet börjar. Jag kommer tillföra ett hårt arbete och ett snabbt spel framåt. Vill erbjuda mycket djupledslöpningar och därmed öppna upp spelytor åt mina lagkamrater. Efter de två matcherna vi redan spelat efter sommaruppehållet känns det även som om jag spelat in mig mer i laget vilket kommer bli en stor fördel under matchen.


-Vem tror du blir matchens lirare mot Hyltebruk?

Albin svarar: 

Den spelaren som jag tror kommer bli matchens lirare mot Hyltebruk är Wille Berntsson. Han har visat på mycket individuell skicklighet på de senaste matcherna och träningarna. Mycket energi och löpengagemang som gynnar spelarna i hans omgivning. 


-Vad är ditt bästa fotbollsminne? 

Albin svarar:

Det bästa fotbollsminnet jag upplevt var när jag fick debutera i Svenska Cupen mot Örebro SK med GAIS. Fick starta från bänken men göra ett sent inhopp som höger yttermittfältare. Det var en helt ny upplevelse och något jag sent kommer glömma. 


-Din pappa är en grym målare med egen firma. Är det därför du spelar i Åsa, för att få mer tid till att måla "staket" med din pappa? 

Albin svarar:

Korrekt, min pappa är målare likaså jag. Dock bor jag med min sambo i Göteborg vilket gör att jag inte tillbringar lika mycket tid i Åsa. Staketet får han måla själv. 😉 Jag spelar i Åsa pågrund av att det är min modersklubb och många utav mina vänner är med i laget. Fotbollen är som roligast här i Åsa. 


-Hyltebruk ligger just nu i botten av tabellen och Åsa i toppen. Det känns som om underskattning och inställning är den största boven, om matchen blir poänglös för Åsa. Hur undviker Åsa IF detta. Så inte vi får vara med om Kungsbacka FF eller Böljan syndrom på Torsdag och gå in i omklädningsrumet med skam och nedböjda huvuden? Kan du lova våran publik att du ger allt du har i denna viktiga match?

Albin svarar:

Inställningen är A och O. Går vi in med mentaliteten att det kommer bli en lätt match skjuter vi oss själva i foten. Vi behöver vara på topp både psykiskt och fysiskt. Jag lovar publiken och laget att ge allt för att vinna! 


Tack för mig, vi ses på IP 19.00 Torsdagen den 3 augusti.

Tölö IF- Åsa IF:1-2
2017-07-08 11:29
Viktor har kontrollen....
Sista vårmatchen samt derby borta mot Tölö. Ett Tölö som är obesegrade på Hamravallen, men ett Åsa med två starka segrar i ryggen.

Tölö brukar normalt spela kortpassningsspel genom mitten, men idag märker man tidigt en scenförändring , långa bollar mot forwardsen Davva o Carl. Första 10 min är ställningskrig, men redan i 11 min får Linus bollen på vänsterkanten, väntar in en spurtande Lasse som lägger in ett fint inlägg där måltjuven Wille är påpasslig och lägger in 0-1. Därefter böljar det fram och tillbaka men efter 30 min spel tar Åsa över mer och mer. Radar upp chans på chans bl.a. Ett stolpskott från Tobbe och ett friläge för Jimmy, men Tölö skall nog vara nöjda att det bara står 0-1 i halvlek.

Tölö startar med en helt annan energi i andra, sätter tryck på Åsabacklinjen. Detta ger även utdelning i 11:e min när Calle T skall rensa undan bollen träffar han oturligt nog Davva i ryggen och 1-1 är ett faktum. Det blir dock en snabb replik. Turbon Jimmy hittar Tobbe i djupled som kommer helt fri med målvakten och säkert placerar in 1-2. Tölö försöker skapa nytt tryck, skapar några farliga chanser men lyckas inte få hål på duktige Calle i målet så matchen slutar helt rättvist 1-2.

En typisk derbymatch med mycket kamp och små marginaler som avgör matchen. Detta innebär en riktigt bra avslutning på våren för Åsa, som endast ligger en seger borta från första platsen när hösten startar igen.
Kommande matcher
Spelade matcher
Tis 22/8 18:45
0 - 0  
Lör 19/8 15:00
7 - 2  
Tis 15/8 18:45
4 - 2  
Lör 12/8 14:00
4 - 0  
Tor 3/8 19:00
5 - 0  
Mån 31/7 19:00
1 - 2  
Kommande aktiviteter
Match, Ögärdets IP, 25/08 18:30
Träning, Åsa IP, 28/08 18:30
Träning, Åsa IP, 29/08 18:30
Match, Övrevi IP, 29/08 18:30
Träning, Åsa IP, 31/08 18:30
Match, Åsa IP, 01/09 18:30
Nyheter från sektionen
Det finns inga nyheter..
Nyheter från föreningen
 
Tack till alla våra sponsorer