Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
ÅSA IDROTTSFÖRENING
Fotboll
FB HERR
Välkommen!
Åsa IF:s herrlag 2019 spelar i division 3 SV. Götaland. Ett lag som är tacksamma över våra sponsorer och supportrar. Vi har som målsättning att spela en attraktiv fotboll och vara ett topplag i serien. Vi välkomnar alla som vill stötta oss och följa våra matcher. Alla våra hemmamatcher ska bli en fotbollsfest och det fixar vi tillsammans.
#tillsammansärvistarka #åsaifivårahjärtan


1-1 mot svårspelat Älmhult
2019-05-24 14:29

På torsdagskvällen stod seriens mest långväga gäster för motståndet, Älmhults IF. Matchen spelades en vardagskväll på bortalagets önskemål då spelare i truppen var involverade i bröllopsfirande till helgen.

Älmhult har börjat serien knackigt med endast en poäng inspelade. Dock så har man varit med i samtliga fighter och var värda poäng senast mot Fjärås.


Vi själva kom med ett osande självförtroende efter två raka segrar. Vi var väl medvetna om att bortalaget skulle göra det jobbigt för oss i varje situation i kvällens match.


Älmhult får en kalas-start när man med ett skott, avlossat strax utanför straffområdet, prickskjuter in ledningen lågt till vänster om Robin Andersson.


Vi har svårt att få till några vassa chanser. Ett lite för smalt anfallsspel i kombination med ett fysiskt starkt bortalag gör att vi inte kommer loss.

Ambitionen att sätta högre press på Älmhult ger heller ingen effekt då motståndarna helt enkelt inte bryr sig om hur och när vi sätter in pressen. De skickar en lång boll mot sina forwards som är tuffa att tas med i duellerna. De lösa bollarna som kommer efter första duellen har vi svårt att plocka upp då vi blir väldigt utdragna.

Periodvis så broderar vi ganska fint på centralt mittfält men det blir inte mycket till slutprodukt.


Vi går in till halvtidsvila med ett underläge 0-1. Justeringar görs i positioner på centralt mittfält. Vi pratar om mer bredd i vårt anfallsspel och att vi måste driva upp tempot. Känslan är att Älmhult fått slita hårt och att det kommer bli rädda om sin ledning.


Andra halvlekens första kvart är nog vår bästa period i matchen där vi verkligen trycker ner motståndaren. Vi skapar en hel del hörnor men har svårt att sätta pricken över i. Till slut kommer ändå kvitteringen när Henrik Berg, efter att William Berntsson jobbat fram bollen, prickskjuter lågt till vänster om bortalagets keeper.


Vi gör kort därefter två byten på offensiva spelare för att få in ännu mera spets framåt. Känslan är god att vi ska kunna öka farten och trycka in ytterligare mål.

I stället så ändrar matchen karaktär och vi tappar balansen i vårt spel. I vår iver att avgöra tillställningen så lämnar vi blottor bakåt som sånär ger Älmhult ett ledningsmål.


Med tjugo minuter kvar drar vi på oss en straff när domare Strandberg ser en tröjdragning i samband med en Älmhultshörna.  Som tur är har vi Robin Andersson i målet som gör en kalasräddning. Älmhult forcerar in returen men avblåses för offside.


Sista kvarten är det öppna spjäl och långa lag. Vi vill väldigt gärna vinna men tappar kontrollen över tillställningen. Vi  skapar nästanlägen men är också nära att åka på säsongens första förlust.

När matchen blåses av efter 94 minuter så visar resultattavlan 1-1.


Summering: Älmhult är svårspelade och följer sin spelide slaviskt. När de dessutom får ett tidigt mål att rida på så blev det jobbigt redan från start. Alla Åsa-spelare sliter föredömligt men detta är en kväll när vi inte riktigt får spelet att stämma. Kanske sitter det lite i huvudet att detta var första matchen när vi gick in med någon form av favoritskap.

Efter våra två fina vinster så höjer man omedvetet ribban och kräver mer spelmässigt. Detta gäller såväl spelare som publik.

Vi är fortfarande obesegrade vilket vi ska vara nöjda med. Det som vi också ska ta med oss, om vi nu inte visste det innan, är att det inte finns några lätta matcher i divison 3.


Nästa vecka väntar dubbla matcher Kristi Himmelfärds helg. På torsdag så väntar bortamatch mot Markaryds IF och på söndagen bortaderby mot IFK Fjärås.


Vi tackar Älmhults IF och domartrion för en tuff drabbning och önskar dem lycka till framöver.


/Thorbjörn Svensson, huvudtränare Åsa IF herr-senior

En riktig kämpainsats gav seger mot Varbergs GIF
2019-05-19 21:04

På söndagen så gästade vi Varberg och Håstens IP. Varbergs GIF spelar i normala fall sina hemmamatcher på Påskbergsvallen. Dagens match spelades på Håsten då Varbergs kommun ansåg att Påskbergsvallens gräs behövde vila efter hårt matchande.


Varbergs GIF är ju som vi nykomlingar i division 3 med skillnaden att man förra året degraderades från div 2. Man har dock börjat piggt i årets serie och hade inför dagens match gjort flest mål av alla lag.


Våran ambition var att kliva högt i pressen för att undvika att få alltför många inlägg, fasta situationer och duellspel i eget straffområde. Detta lyckas vi i ärlighetens namn inget vidare med.

Vi hamnar ganska omgående långt bak i planen och Varbergs GIF skaffar sig ett spelövertag. Hemmalaget skaffar sig många frisparkar när Åsa IF kommer steget efter i duellerna.


Det regnar absolut inte farliga chanser mot Robin i målet under den första halvleken. Vi ligger väldigt rätt i positionerna i eget straffområde och är först på varje inspel från de röda.


I stället så sticker vi upp mer och mer. Ledningsmålet kommer genom ett anfall på högerkanten där Simon Lindfors och Lucas Henriksson samarbetar. Lucas kommer loss med bollen, avancerar inåt i planen och avslutar lågt vid målvaktens första stolpe.


Vi har även två heta målchanser till i första halvlek när Lucas kommer helt fri men hemmakeepern gör en bra räddning. Även Albin Nilsson är nästan igenom men hakas upp precis vid skottögonblicket.


När dagens domare blåser till vila så är det fortsatt Åsa-ledning med matchens enda mål.


I halvtid är vi nöjda med resultatet men anser att vi har detaljer att skruva på. Vi spelar en alldeles för rak fotboll vilket gör att vi får för utdraget lag. Alla är överens om att det blir för jobbigt att spela 45 minuter till på det sättet. Vi behöver också bli tydligare i vårt press-spel så att inte hemmalaget får spela igenom oss så lätt som de gjort ett flertal gånger i första halvlek.

Känslan är att vi kommer att behöva använda vår starka avbytarbänk till max då flera spelare ser slitna ut.


Varbergs GIF börjar starkt i andra halvlek och vi är åter kraftigt tillbakapressade. Robin Andersson gör några riktigt svettiga räddningar varav den ena är på ett friläge rakt framifrån. En kvittering där hade garanterat gett hemmalaget extra energi.


Vi gör två dubbelbyten ganska tidigt och får in fräscha ben. Det innebär också några ändringar i positioner på planen.


William Berntsson kommer in med pigga ben och utmanar GIF-försvaret ett flertal gånger. Med kvarten kvar så ställs William en mot en med hemmalagets mittback som är tvungen att ta till oschysta medel för att stoppa Åsa-forwarden. Detta sker innanför straffområdet. Följden blir straff för Åsa samt ett andra gula kort vilket betyder utvisning för GIFs mittback.

Albin Nilsson är säkerheten själv från straffpunkten vilket betyder 2-0 ledning.


Endast några minuter senare fälls en framstormande Åsa-spelare bakifrån i friläge. Dagens andra röda kort är ett faktum och matchen känns klar.


Vi spelar av sista 10 minuterna kontrollerat och hinner med ett mål signerat Viktor Bolin spika fast segersiffrorna till 3-0.


Summering:

Vi sliter föredömligt mot ett svårspelat hemmalag. I långa stunder så har vi svårt att få till en egen vägvinnande fotboll men vi lyckas stå emot Varbergs tunga inläggsfotboll och hålla nollan. Robin gör några matchavgörande räddningar när läget är 1-0 till Åsa.

Vi använder hela vår trupp idag och alla avbytare gör starka inhopp vilket var viktigt då matchbilden gjorde det jobbigt för oss med många trötta spelare.

Jag är mycket stolt över spelarnas karaktär och vilja att offra sig för laget. Vi har hittills slitit stenhårt varje minut av detta seriespel och idag har vi marginalerna med oss, som vi saknade mot Högaborg och Skene.


Nästa match spelas redan på torsdag kväll då vi gästas av ett Älmhults IF som är i stort poängbehov. Detta blir en ordentlig utmaning för oss.


Avspark 19:15 på Åsa IP


Vi tackar dagens utmärkta domartrio från Skåne samt hemmalaget Varbergs GIf för en tuff match och önskar lycka till framöver.


/Thorbjörn Svensson, huvudtränare Åsa IF herr-senior

Åsa - Älmhult
2019-05-19 20:51
Nästa hemmamatch spelas mot Älmhults IF torsdag 23 maj kl. 19.15 på Åsa IP
Kämpainsats gav 3 poäng
2019-05-19 16:57
Efter en riktig kämpainsats kunde Åsa IF besegra Varbergs Gif med 3-0 (1-0). Målgörare Lukas Henriksson, Albin Nilsson (straff) och Viktor Bohlin
Stark insats gav rättvis seger mot Höganäs BK
2019-05-12 17:29

I vår fjärde seriematch väntade återigen motstånd från Skåne. Höganäs hade inlett med två segrar och två förluster på de första matcherna. Man kom från en god insats som gav seger mot Laholm.

Vi själva hade inte spelat seriematch på knappt två veckor men luftat truppen ordentligt i de b-lagsmatcher som varit inlagda i schemat.


Vi bestämde oss att försöka ta med oss uppträdandet från 2:a halvleken mot Högaborg. Ett lite högre utgångsläge i planen och en aggressivitet som förhoppningsvis skulle ge oss extra energi i vårt eget anfallsspel.


Vi förväntade oss ett högt stående Höganäs och trodde nog att de skulle pressa oss hårdare på vår egen planhalva än vad som blev fallet.

Robin Andersson får skjuta många insparkar och utsparkar denna eftermiddag då gästerna ställde sig högt med sina forwards.

I duellspelet som följde så är vi riktigt starka matchen igenom. Vi är först på många så kallade lösa bollar och i momentet efter så fanns det gott om plats att löpa på bakom gästernas backlinje.


Det rödklädda bortalaget har mycket fart framåt med en löpvillig forwardstrio. Jag tycker ändå att vi hanterar detta bra och vår backlinje läser Höganäs korslöpningar och avvärjer de flesta anfallsförsök. Ett flertal hörnor vaskar dock Höganäs fram men utan att få till några heta farligheter.


I första halvlek har vi en riktigt het dubbelchans när Markus Andersson nickar en hörna i stolpen och på returen skjuter William Berntsson i ribban.


I halvtid påpekar jag att vi trots en mållös första halvlek spelar en riktigt bra fotboll. Våra forwards är betydligt snabbare än gästernas backlinje så vi vill hitta in bakom dom ännu oftare än vad vi lyckats med. Vi måste vara fortsatt bra i duellspelet för att lyckas med det. En ännu större noggrannhet i våra tillbakaspel skall också göra att vi ska slippa onödiga omställningar emot oss.


Andra halvlek börjar med en liknande matchbild som första 45 minuterna.

I minut 58 bryts dödläget. William Berntsson kommer loss på högerkanten och hittar Lucas Henriksson helt fri centralt vid straffområdeslinjen. Ett behärskat lågt avslut av Lucas ger oss ledningen.


2-0 kommer ca 10 minuter senare när inbytte Linus Månsson från vänsterkanten serverar Lucas Henriksson som löpt in i straffområdet.

Vi har nu en riktigt bra period i matchen med ett finurligt och löpvilligt anfallsspel.


Man är ju aldrig så sårbar som när man precis gjort mål, heter det ju. Detta tar Höganäs tillvara på när man reducerar bara minuten efter vårt andra mål. Höganäs hinner dock aldrig få någon energi av detta då vi strax efter blir tilldömda en straff. Straffen är klar då Albin hinner före målvakten på en djupledsboll och blir fälld av densamma.

Albin själv tar hand om straffen och 3-1 är ett faktum.


Återigen ställer vi till det lite onödigt för oss när ännu en reducering kommer strax efter att vi själva nätat. Detta måste vi ta lärdom av och spela med större marginaler samt inte gå ner i koncentration efter att vi gjort mål.


Målfyrverkeriet är inte slut utan vi punkterar matchen till 4-2 när Tobias Nordström serverar Albin Nilsson i högerinnerpositon som bombar in den vid första stolpen.

Efter detta klarar inte Höganäs att resa sig ännu en gång. Sista 10 minuterna tycker jag att vi kontrollerar hem segern.


Summering:

Åsa IF står för en energifylld anfallsfotboll denna eftermiddag. Även om målen kommer i andra halvlek är jag nöjd med den första halvan också. Höganäs var absolut ingen svag motståndare men vi själva är verkligen påkopplade från start och vinner kampen på planen.

Vi gör mål på flera olika sätt idag och det är glädjande. Även om vi varit obesegrade innan denna matchen så var det ju genom enbart oavgjorda matcher. För att det ska hända något i tabellen så behövs ju segrar så dagens vinst kom riktigt lägligt.


Närmast så väntar Varbergs GIF på bortaplan. Ett GIF som börjat säsongen starkt. Det blir en härlig utmaning för oss. Vi känner att vi rår på alla lag i denna serien men det krävs 100-procentiga insatser.

Matchen spelas på söndag kl.14:00. Observera att spelplatsen är Håstens IP i Varberg och inte deras ordinarie hemmaplan.


Vi tackar Höganäs BK och en bra domartrio för matchen och önskar dem lycka till i det fortsatta seriespelet.


/Thorbjörn Svensson, huvudtränare Åsa IF herr-senior


Kommande matcher
Spelade matcher
Kommande aktiviteter
Träning, Åsa IP, 27/05 18:30
Träning, Åsa IP, 28/05 18:00
Match, Åsa IP, 28/05 19:00
Match, Skärsjövallen, 30/05 15:00
Aktivitet, Åsa IP, 01/06 12:00
Match, Ögärdet, 02/06 15:00
Nyheter från sektionen
Fotbollsektionen, 16/01 15:40 
Fotbollsektionen, 05/05 08:00 
Fotbollsektionen, 18/03 12:00 
Fotbollsektionen, 18/03 10:09 
Fotbollsektionen, 17/03 12:49 
Nyheter från föreningen
Hem, 16/04 10:40 
Hem, 06/11 09:50 
Hem, 25/10 10:11 
 
Tack till alla våra sponsorer