Kidsbrandstore
ÅSA IDROTTSFÖRENING
Fotboll
FB HERR

Välkommen!
Åsa IFs herrlag 2018 spelar i division 4 i Halland. Ett lag som är tacksamma över våra sponsorer och supportrar. Vi har som målsättning att spela en attraktiv fotboll och vara ett topplag i serien. Vi välkomnar alla som vill stötta oss och följa våra matcher. Alla våra hemmamatcher ska bli en fotbollsfest och det fixar vi tillsammans.
#tillsammansärvistarka #åsaifivårahjärtan


Säsongen 2017
2017-10-23 21:11
Kval till div 3....
Då var det dags att summera en riktigt lång säsong som sånär kunde slutat med ett tredje avancemang.

Försäsongen: Vi startar säsongen i januari med riktigt tunga träningar. Truppen har fått några nya ansikten vilket sätter en positiv prägel direkt. Vi har lika många tränings tillfällen under uppbyggnaden som ifjor men ökar på fys delen. De första matcherna blandar och ger, men vi får ändå de signaler man önskar inför premiären.

Vårsäsongen: Vi startar serien bra, vilket är viktigt som nykomling. Mest minns man "storm" matchen mot Tölö, förlusten i derbyt mot Fjärås men även hur vi ständigt växte mot dessa nya lag för oss. Trots skador på nyckelspelare lyckas vi  nå tredje plats i serien efter halva säsongen.

Höstsäsongen: Vi hade egentligen uppehåll under sommaren, men vi hade frivillig träning och grabbarna bara tränade på, detta skulle även betala sig senare under hösten. Vi startar hösten riktigt bra, men efter 3 omgångar fick vi ett stort bakslag borta mot Astrio som där visade riktigt hög kvalité. Men vi fick revansch i årets match i derbyt mot Fjärås när vi vann med 1-0. Tyvärr fick vi i matchen efter årets bottennapp mot Skrea när vi förlorade med 3-2. Men därefter visade truppen styrka när vi bara bestämmer oss för att vinna resterande matcher, vilket vi nästan gjorde. Vi fick "bara" oavgjort i sista matchen mot Leikin, men övriga resultat gick med oss så vi slutar på en hedersam silverplats. 

Kval till 3:an: 3 jämna matcher med mycket nerv. Vi går obesegrade ur detta kval, men har inte riktigt förmågan ännu att ta tillvara på våra chanser så även här blir det en andra plats. Jag är oerhört stolt över insatsen av grabbarna, som återigen har gjort en fantastisk säsong.

Det innebär att även 2018 är det div 4 som gäller, dock utan mig vid rodret. Jag har haft 3 fantastiska år som slutat med 2015:Silver, 2016:Guld och 2017:Silver och 2 st. avancemang. Jag har jobbat med en grupp spelare som utvecklats oerhört,  ett riktigt bra tränarteam samt alla andra Goa Gubbar runt laget. Tack för dessa år och lycka till 2018. Nu skall jag bara njuta vid sidan om.
//Peter Hedman
Åstorps FF- Åsa IF:2-3
2017-10-23 20:29
Tredje kvalmatchen samt årets sista match. Nu skulle allt avgöras. Förutsättningarna var givna, vi måste göra vårt jobb och vinna vår match samtidigt måste vi få med oss resultatet från Snöstorp/Nyhem-GFF, ett oavgjort resultat med få mål. Då kunde vi inkassera ett tredje uppflytt på lika många år.

Vi startar bra, redan efter 3 min har Eric ett vasst skott precis utanför stolpen. 10 min senare får Albin ett friläge men även det skottet går utanför. Första 20 min har vi bra koll. Därefter kommer Åstorp allt längre fram. Med tekniskt kortpassningsspel skapar dom alltmer chanser, detta resulterar i 1-0 efter 37 min. 3 min senare får vi dock en replik när Joel drar ett fint inlägg från höger och Lasse når högst och 1-1 är ett faktum. Detta blir även halvtidresultat. 

Andra halvlek är fokus anfall för oss, vi måste vinna. Det blir dock ett bakslag i 60 min när Åstorp gör 2-1 på en hörna. Vi går ned på 3-backslinje , börjar skapa mer chanser samtidigt öppnar det sig bakåt, så spelet är väldigt böljande. I 71:a min får vi utdelning efter en dubbelhörna, bollen går ut till Eric som på halvvolley skjuter in 2-2. Nu blev det verkligen fokus framåt. Vi gör ytterligare något byte, får mer energi och i sista ordinarie minut gör Tobbe 2-3. Vi gör några desperata försök att forcera in ytterligare ett mål, men matchen slutar 2-3. Dessvärre får vi då höra att Snöstorp/ Nyhem vunnit med 2-1, så det var ändå kört för oss.

Seger i sista matchen, vi hamnar 2:a  och går obesegrade ur kvalserien. Så här med facit i hand är det matchen mot Snöstorp/Nyhem vi borde vunnit. Vi var bättre men utnyttjade ej våra chanser, det var skillnaden mellan div 3 och 4. Det har varit en lång säsong och vi är med och tampas om div 3 platsen in i sista minuten och då skiljer det bara ett mål. Men grabbarna har gjort en fantastisk säsong och nu är dom väl värda ett uppehåll.
GFF-Åsa IF: 0-0
2017-10-16 22:45
Div 3 kvalet går vidare. Denna gång väntade 2:an från div 4 B Göteborg, GFF. Ett lag som lyckades vinna bortamötet mot Åstorp i första matchen, Åsa fick ju som bekant 3-3 med mersmak.

GFF startar matchen på ett aggressivt sätt, startar pressen högt och stör oss tidigt. Men det öppnar även bakåt, i 6:e min kommer Albin helt fri men GFF målvakten gör en fin benparad. I 14 min går Mike upp i en luftduell kommer lite snett och landar rätt på axeln , så illa att den hoppar ur led, ajajaj. Detta blir ett störningsmoment, Viktor kommer in i för honom en ovan position men löser detta galant. I 17: e min höll vi på att tappa andan , ett inlägg från höger ,direkt nick i mål men som tur är blåses det av för offside. Därefter är det mycket spel på mitten, lagen skapar några hörnor utan att vaska fram de farliga chanserna, så halvleken slutar 0-0, fördel GFF.

Till andra gör vi lite småjusteringar. Man ser direkt att vi ser mycket mer alerta ut, vinner alltmer centralt. Vi skapar en hel del chanser genom frisparkar från mitten på GFFs planhalva. GFF förvarar sig dock bra. Defensivt känns det tryggt, GFF har inte alls samma tyngd framåt längre. Tyvärr kan vi ej utnyttja spelövertaget, farligaste chansen har Eric i 82: a min när han får en boll i djupled, kommer före backen och blir fälld, men domaren ser dessvärre inte det vi ser. Sista minutrarna gör vi några desperata försök att lyfta upp spelare i anfallet utan att lyckas så matchen slutar helt rättvis 0-0.

Efterföljande straffar vinner vi återigen genom Albin, Gusten, Lasse, Oliver , Sebbe, Eric och Hult samt grymme Robin i målet. Kvalet lever därmed, men vi måste förlita oss kring motståndarna. Vi måste vinna vår match, samt Snöstorp/Nyhem - GFF måste bli oavgjord, därefter blir det målskillnad, därefter har vi fördel av straffsegrarna. Vi tackar för det fantastiska stödet från våra fans, kändes som på IP. Hoppas på samma stöd på söndag i Skåne.
Åsa IF- Snöstorp/Nyhems FF:3-3
2017-10-13 21:10
Albin leker.....
Då var det dags för första matchen i div 3 kvalet, hemma mot Snöstorp/ Nyhem. På pappret svåraste motståndet, mycket nerver, men Åsa slår ur underläge. S/N är ett starkt offensivt lag men som även visat brister i defensiven.

Redan efter 4:a min kommer S/N igenom men skottet går som tur tätt över. 2 min senare kommer Eric igenom på kanten slår ett inlägg som når Joel som spelar snett inåt bakåt till Mike som bredsidar in 1-0. Därefter är det en bra Åsa period, vi stressar dom tidigt och skapar några halvchanser. Efter 20 min tappar vi dock lite höjd och S/N s kortpassningsspel börjar ge resultat. I 24:e min får S/N hörna som resulterar i 1-1. Därefter har vi tur att det inte blir fler mål, S/N har 20 min där dom äger spelet. Men i sista min innan halvlek fångar Mike upp bollen och driver framåt, blir fälld men Wille får fördel och kommer fri på kanten tittar upp och lägger en smörpass till Albin som säkert sätter 2-1 innan domarn blåser för halvtidsvila.

S/N börjar andra halvlek piggast och har tidigt ett skott tätt över. Men i 55:e min hittar Wille till Eric som kommer helt fri men tar lite för god tid på sig så målvakten hinner parera skottet. 2 min senare är det dags igen, Albin kommer helt fri men duktige S/N målvakten gör en enhandsräddning. 5 min senare har S/N hörna igen, dessa har varit farliga varje gång, vi klarar inte heller denna gång att hålla markeringen så matchen är utjämnad till 2-2. 5 min senare får deras högerytter bollen och på bästa Robben manér lägger han bollen i bortre hörnet och S/N har vänt matchen. Men det blir tändvätska för oss, resten av matchen skulle bli Åsas. I 69 min får vi en hörna som nickas via Joel till Wille i mål och 3-3. Därefter har Albin 2 frilägen men S/N målvakten har blivit en mur. I 79:e min har vi matchens sista klara chans när Hult nickar precis utanför höger krysset. Matchen slutar därför 3-3.

På förhand skulle vi varit nöjda med oavgjort resultat, likaså när vi långt in i matchen ligger under, men med tanke på alla klara målchanser känns det bittert, vi var väl värda en seger. Efterföljande straffsparkar lyckades vi vinna genom straffläggarna  Albin, Herrmann, Sebbe, Gusten och Mike samt grymme straffräddaren Robin. Måtte straffläggningen bli avgörande  när vi summerar gruppspelet om 2 veckor.

IF Leikin-Åsa IF: 3-3
2017-10-05 22:30
Sista omgången, 4 lag som gör upp om de ädlaste medaljerna. Åsa kan säkra andra platsen vid seger, men det kan även vid lite flyt bli guld igen. Leikin har endast äran att spela för, men kan dessutom spela avslappnat.

Redan på uppvärmningen , 10 min innan start får vi första motgången. Jimmy sträcker sig i baksidan och får kasta in handduken. Vi samlade grabbarna, värmer upp Viktor samt ändrar formationen. Detta verkar dock ej påverka grabbarna, redan efter 8 min kommer Eric fram på kanten, spelar Lasse som med ett perfekt inlägg hittar Albin som gör 0-1. Efter denna grymma start tappar vi dock greppet, Leikin kommer allt oftare fram i avslut. I 22:a min blir det lite missförstånd i backlinjen, vilket utnyttjas på bästa sätt och 1-1 är ett faktum. Men som tur är blir det en snabb replik , minuten efter på en hörna hittar Herrmann Gusten som nickar in 1-2. Därefter är det en bra Åsa period med flera bra chanser, men resultatet står sig halvleken ut.

I halvlek får vi indikationer att  Håff leder mot Astrio, detta innebär att guldet är fn i Åsa, men vi måste göra färdigt vårt jobb. Starten på andra blir minst lika bra. I 46:e min får Albin läge innanför straffområdet och med ett tungt vänsterskott står det 1-3. Tyvärr blir det en snabb replik för Leikin denna gång. Ett läge där alla stannar upp när linje domaren vinkar offside, Leikin lägger in bollen och huvuddomaren godkänner målet. Inte bra, detta påverkade även oss. Vi tappar spelet och kommer in i en riktigt dålig period. I 80:e min får Leikin utdelning genom skott från stjärnan Rashkaj. Det innebar att vi måste framåt, Vi går över till 3-backslinje.  De sista rapporterna vi fått var att Fjärås hade oavgjort och Kvibille ledde i halvtid. Så nu var det helt plötsligt 4:e plats för Åsa. Men bara någon min senare kommer nya rapporter, Astrio hade oavgjort, Kvibille och Fjärås låg under. Nu var det andra plats och tillbaka i försvarsläge. Med vilja och tur lyckas vi hålla stången och matchen slutar 3-3. Nu väntade vi spänt på rapporter från de övriga matcherna och de gick Åsas väg så silverplatsen var bärgad.

Helt fantastiskt, andra plats som nykomling och kval som väntar. Kval till div 3.....möjligheter att för 3:e året på raken att gå upp. Nu väntar ytterligare 3 matcher mot Snöstorp/ Nyhem , GFF och Åstorp. Detta blir tufft, men vi har allt att vinna. Först har vi div 3-laget Snöstorp/Nyhem hemma på lördag ,  tuffaste motstånd direkt, men på IP kan allt hända.

Samtidigt vill vi gratulera Astrio till seriesegern, värdiga vinnare. Lycka till i Div.3, hoppas vi ses där.


Kommande matcher
Spelade matcher
Kommande aktiviteter
Nyheter från sektionen
Fotbollsektionen, 18/03 12:00 
Fotbollsektionen, 18/03 10:09 
Fotbollsektionen, 17/03 12:49 
Nyheter från föreningen
Hem, 08/01 15:49 
Hem, 11/08 15:16 
 
Tack till alla våra sponsorer