Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
ÅSA IDROTTSFÖRENING
Fotboll
FB HERR
Välkommen!
Åsa IF:s herrlag 2020 spelar i division 4 Halland. Ett lag som är tacksamma över våra sponsorer och supportrar. Vi har som målsättning att spela en attraktiv fotboll och vara ett topplag i serien. Vi välkomnar alla som vill stötta oss och följa våra matcher. Alla våra hemmamatcher ska bli en fotbollsfest och det fixar vi tillsammans.
#tillsammansärvistarka #åsaifivårahjärtan


Seriestart i juni
2020-03-26 16:12
Pga Coronaviruset har HFF valt att skjuta starten av bl.a .div 4 Halland  och reservklass 1 till tidigast den 8.e juni. Serierna  kommer att spelas som en enkelserier. Nytt spelprogram kommer senare.
Omstart
2020-03-24 16:31
 " Gubbarna  var som kalvar på grönbete" var tränare Peter Karlssons ord efter måndagskvällens träning. Den första på två veckor eftersom Åsa IF pausat all verksamhet. Nu kan man dock träna och spela matcher igen dock med vissa restriktioner.
Hur ser "PK" på säsongen så här långt? 
"Jo fram till "pausen" blev det bättre och bättre. Matchen mot Onsala var ett klart fall framåt. Vi har dock dragits med rätt mycket sjukdomar och skador vilket gör att alla inte ligger i fas med träningen"
Kommande matcher:
Sandarna BK  Ons 25mars  19,50  Gröna Vallen
Kållereds SK  Lör  28 mars  13,00  Kållereds sportcenter
Det planerade träningslägret i Malmö är inställt därför jagar man motståndare de två första helgerna i april. När seriepremiären blir av kommer förhoppningsvis besked om i slutet av denna vecka.
Oavgjord säsongspremiär
2020-02-23 16:45

 Åsa-Skene 1–1 (0-1)

Så var det äntligen dags för den första träningsmatchen för året. För motståndet stod Skene som hade ungefär samma förutsättningar som oss.  Dvs man åkte ur trean förra året o satsar på o ta sig upp igen. Tyvärr var inte vädrets makter riktigt på våran sida. Det bjöds på storm o regn/hagel men match blev det iaf!

Vi startar matchen med en tanke om att vi ska sätta hög press o trycka tillbaka Skene men det visar sig att vi inte riktigt lyckas med detta. Skene tar sig relativt lätt ur våran förstapress o kommer ofta rättvända mot våran backlinje. Där ska dock backlinjen ha cred då dom relativt enkelt står emot dessa attacker. När vi väl har bollen ser det också betydligt bättre ut över om passningstempot är lite för lågt. Vi skapar också ett antal frilägen men samtliga blåses av för offside (vissa mer tveksamma än andra). Matchens första mål står dock Skene för. En lyckad hörnvariant som ställer oss fullkomligt o deras duktige lagkapten kan nicka in bollen bakom Thilander. Något mer händer inte i halvleken o därmed står det 0-1 i halvtid.

Under halvtidsvilan korrigerar vi lite i utgångspunkterna i försvarsspelet samt pratar om o öka passningstempo.

Andra halvlek ser betydligt bättre ut defensivt än den första. Nu får vi tag i skenes mittfältare o kan vinna boll mer o ställa om. Det blir dock Skene som skapar den första riktigt heta chansen i halvleken. Man kommer igenom på högerkanten o får till ett avslut som Thilander räddar. Returen går dock ut till en skenespelare som bara ska lägga in bollen i mål. Men på något mirakulöst sätt hinner Thilander över till den andra stolpen o rädda även det avslutet. Resten av halvleken ser i våra ögon däremot bra ut. Nu vinner vi bollen mer o mer o löper mycket i djupled. Tyvärr fortsätter vi o blåsas av för offside vilket gör att våra frilägen inte blir till ngr giftiga chanser. Men tillsist undviker vi offsiden. Evans vinner boll o spelar Sebbe som lägger den i djupled på Berner som i sin tur är iskall i avslutet vilket betyder att vi kvitterar. Nu trycker vi på ordentligt o skapar ett antal giftiga chanser. Den kanske hetaste får Martin men hans avslut blockas av en back. Efter 91 minuter blåser domaren av matchen vilket betyder att matchen slutar 1-1 vilket får ses som ett klart rättvist resultat.

0-1
1-1 Berner (Sebbe)

+ vi fick 90 minuter i benen
+ försvars o omställningsspelet i den andra halvleken
+ inställningen

- för långt mellan lagdelarna i den första halvleken
- för lågt passningstempo

Det är riktigt skönt o äntligen vara igång o nu vet vi vad vi har o arbeta på inför nästa match som är mot Stafsinge nästa söndag på Åsa C. Väl mött då!

Säsongspremiär
2020-02-19 13:36

Åsa-Skene lördag 22 feb  kl 14.30 Frillesås plastgräs  (OBS tid o plats )

Det har hänt mycket med truppen o spelet i vinter. För er som är nyfikna på o se det ”nya” Åsa är det första chansen nu på lördag när vi tar emot Skene.

Nyförvärv 5
2020-02-13 22:29
 
Kommande matcher
Spelade matcher
Kommande aktiviteter
Träning, Åsa IP, 02/04 18:00
Träning, Åsa IP, 06/04 18:00
Träning, Övrigt, 08/04 18:00
Träning, Åsa IP, 09/04 18:00
Träning, Åsa IP, 13/04 18:00
Träning, Övrigt, 15/04 18:00
Nyheter från sektionen
Det finns inga nyheter..
Nyheter från föreningen
 
Tack till alla våra sponsorer