Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
ÅSA IDROTTSFÖRENING
Fotboll
FB HERR
Välkommen!
Åsa IF:s herrlag 2020 spelar i division 4 Halland. Ett lag som är tacksamma över våra sponsorer och supportrar. Vi har som målsättning att spela en attraktiv fotboll och vara ett topplag i serien. Vi välkomnar alla som vill stötta oss och följa våra matcher. Alla våra hemmamatcher ska bli en fotbollsfest och det fixar vi tillsammans.
#tillsammansärvistarka #åsaifivårahjärtan


Referat Kvibille - Åsa
2020-07-01 17:10
Kvibille-Åsa 0-3 (0-2)
Så var det dags för vår tredje match i serien vilket även var den sista matchen vi hade innan ett sommaruppehåll väntade. Efter debaclet mot Lerkil i omgång 2 var det bara vinst som gällde om vi skulle ha möjlighet att hänga med i toppen på serien. För motståndet stod Kvibille som stod på noll poäng efter de två första omgångarna men hade spelat två jämna matcher. Vi misstänkte att det var ett revanschsuget lag vi skulle ställas emot o här var det extra viktigt att vara på tå redan från start. Vi ställde upp med följande startelva:
Thilander
Bolin Isak Hult Lasse
Sebbe Nordström
Berg JC Millesson
Albin
Vi startar matchen positivt o tar direkt tag i taktpinnen. Redan efter ett par minuter får vi första läget men Kvibilles målvakt gör en jätteräddning. Vi trummar på o nästa läge får Berg som får en riktigt bra träff i slottet men ännu en gång står Kvibilles målvakt för en reflexräddning! I 20 minuten kunde inte ens han stå emot dock. Berg kommer runt på kanten o hittar Albin på första stolpen som skarvar bollen mot mål. Målvakten räddar men på returen dyker JC upp o dunkar in bollen. Nu rullar vi boll riktigt bra o minuterna senare står vi för ett drömanfall. Passningarna sitter o löpningarna är där dom ska. Detta resulterar i att Bergs inspel hamnar hos en fri Millesson på bortre stolpen som sätter dit bollen på ett tillslag. Vi har nu ett bastant grepp på matchen. Kvibille faller djupare o djupare i banan o vi får spela runt bollen relativt ostört. Vi skapar också en hel del chanser under de återstående 20 minuterna av halvleken men vi lyckas inte sätta dit några fler bollar. Detta innebär att det står 2-0 när vi går till halvtidsvila.
Vi pratar i halvtid om att fortsätta ha bolltempo samtidigt som vi ska vårda bollen framförallt i backlinjen då Kvibille inte sätter någon press på våra försvarare.
Vi startar andra halvlek med ett fortsatt stort bollinnehav men fokuset i passningsspelet är inte riktigt där nu. Vi vaggas in i den klassiska fällan när man känner att man har kontroll på matchen. De avgörande passningarna sitter inte o det rätta fokuset finns inte där. Kanske är det den 30 gradiga värmen som påverkar spelarna med. Efter 60 minuter genomför vi fem byten o de spelarna som kommer in tillför ny energi till laget. Milos kommer nära med en nick i stolpen, JC når högst på en hörna o nickar bollen mot målet där en försvarare stoppar bollen med handen vid mållinjen. Tyvärr ser inte domarna detta o därmed blir det ingen straff. Till sist kommer dock vårt tredje mål. Nordström kommer först på en andraboll o drar till på halvvolley. Bollen får en skön båge över målvakten o in i mål. Ställningen är därmed 3-0 och matchen är avgjord. Nu sticker Kvibille upp o får till två lägen men här visar Thilander vilken bra målvakt han är o står för två riktigt giftiga räddningar. Efter 93 minuter blåser domaren av matchen vilket betyder att vi tagit tre ytterst sköna poäng och hållit våran andra nolla för året.
0-1 JC (Albin)
0-2 Millesson (Berg)
0-3 Nordström
+ Vi är mer balanserade i uppspelsfasen jämfört med den senaste matchen
+ Nordström, JC o Sebbe dominerar på mitten!
+ Våra avbytare kommer in med ny energi o visar vilken bred trupp vi har
+ Vi skapar en hel del på våra hörnor vilket känns bra
- Vi borde nog gjort några mål till. Vi behöver bli effektivare
Nu går vi på tre veckors uppehåll innan vi börjar ladda för en intensiv men otroligt rolig o spännande höst!!
Referat Lerkil - Åsa
2020-06-19 06:50
Lerkil-Åsa 2-1 (1-0)
Efter helgens derbyseger mot Norvalla var det nu dags för ett nytt derby. Denna gången stod Lerkil för motståndet. Ett Lerkil som förra året trillade ur trean o som till iår har en intressant blandning av rutinerade rävar o unga lovande spelare. Vi visste att Lerkil på Ledet är en tuff uppgift. Vi var däremot inte riktigt förberedda på hur lågt dom skulle stå i försvarsspelet o hur disciplinerade dom skulle vara. Vi startade med samma elva som senast vilket innebar följande spelare:
Thilander
Bolin Isak Tobbe Lasse
Sebbe Milos
Berg JC Albin
Millesson
Vi startar matchen med ett stort bollinnehav men den hinner inte riktigt sätta sig innan första målet kommer. Vi slarvar i uppspelsfasen o Lerkil får ett omställningsläge. Två passningar o ett skott senare ligger bollen i vårat mål o Lerkil har tagit ledningen. Vi känner dock att vi har kontroll på matchen o att målen kommer o komma. Det är dock ett lite lurigt övertag. Våra motståndare står oerhört lågt o vi har bollen i princip konstant men vi har svårt att omsätta bollinnehavet i rejäla målchanser. Vi kommer ständigt runt på kanterna men antingen är inspelen av lite för dålig kvalité eller så blir avsluten blockerade eller går utanför. Efter 30 minuter borde vi nog fått en straff när en Lerkilsspelare täcker ett inspel med sina händer men domaren friar. Vi skapar också ett antal hörnor men dessa blir resultatlösa. Ställningen är därmed 1-0 Lerkil i halvtid.
Vi gör två byten i halvtid när Mackan o Winald kommer in.
Andra halvlek ser i princip ut som den första. Allt spel är på Lerkils planhalva men dom kämpar grymt bra o lyckas allt som oftast försvara sig. Mitt i halvleken blir uppförsbacken ännu brantare för oss. Vi missar återigen en passning i uppspelsfasen o Lerkil kontrar återigen. Även denna gången gör man mål. Otroligt effektivt var ordet. Vi ger dock inte upp utan trycker upp ännu mer folk offensivt. När 20 min kvar löper sig Millesson loss o kommer fri med målvakten. Precis när han ska avsluta blåser dock domaren av o ger oss en frispark på mittplanen. Lite jobbigt i det läget... vi kämpar fortsatt på o nästa chans får JC på ett inspel från Berg. Lerkils målvakt kommer dock upp här o gör en trippelräddning på mållinjen. Helt otroligt att det inte blir mål där. I den 86.e minuten kan inte ens han stå emot längre. Millesson funkar in en frispark o vi har hopp igen. Tyvärr får vi inte någon utdelning på den sista forceringen o när domaren blåser av efter 92 minuter så står Lerkil som segrare.
1-0
2-0
2-1 Millesson
+ Vi kämpar på trots att allt går emot
+ Vi får bra träning på o vara bollförande
+ Vi har 80% bollinnehav och 11-0 i hörnor
- vi lyckas inte omsätta vårt stora bollinnehav i tillräckligt många målchanser.
- vi slarvar i uppspelsfasen vilket vi blir straffade för idag
Den här förlusten känns förstås oerhört tung men vi får lära oss av den här förlusten. Vi kommer alldeles säkert möta fler lag som spelar den här typen av lågt försvarsspel o vi måste bli bättre på att kunna luckra upp detta. Samtidigt ska Lerkil ha cred för deras inställning o disciplin o förmåga att fullfölja sin matchplan. Det gör dom grymt bra. Fördelen för oss nu är att i o med poängtappet så slipper vi vara favoriter. Nu är det upp till oss o jaga istället o vi ger oss aldrig!!!
Referat Åsa - Norvalla
2020-06-15 22:49
Åsa IF - Norvalla 6-0 (2-0)
Så var det äntligen dags för match igen och inte vilken match som helst. Det var seriepremiär och för motståndet stod Norvalla vilket får ses som ett lokalderby. Inför den här seriestarten kändes det lite extra spänt då man inte hade en aning om vart vi stod jämfört med de andra lagen. Det har sett mycket bra ut på träningar men som alla vet så är träning o match två helt olika saker. Vi ställde upp med följande startelva:
Thilander
Bolin Isak Tobbe Lasse
Sebbe Milos
Berg JC Albin
Millesson
Vi hade förberett oss på att vi skulle få möta ett lågt stående Norvalla som satsar på lite längre bollar på deras två forwards o det visade sig stämma relativt bra. Redan i matchstarten tar vi tag i taktpinnen och har ett klart större bollinnehav. Våran utmaning blev att ha så mycket passningstempo o löpningar så vi kunde luckra upp Norvallas försvar. Nyckeln blev att skapa övertag på kanterna och utnyttja den speeden vi har där. Detta lyckades vi relativt bra med och våran första målchans skapas på det sättet. Albin kommer runt o spelar in bollen i straffområdet. Efter ett blockat avslut hamnar bollen hos JC strax utanför straffområdet men hans avslut går över. Den chansen var startskottet på en bättre period för oss. Nästa gång är det Berg som kommer runt på kanten och spelar in bollen till Milos som skarvar vidare till Albin som avslutar distinkt på ett tillslag. Bollen går in vid målvaktens vänstra stolpe o vi tar därmed ledningen med 1-0. Nästa chans är det Norvalla som har när deras forward får ett läge i straffområdet men Bolin slänger sig o täcker avslutet. Det blir istället vi som gör nästa mål . Millesson dribblar två spelare o passar till JC som går på skott från 25 meter. Han får på en riktigt bra träff och målvakten kommer inte åt bollen som borrar sig in vid målvaktens högra stolpe. Nu pressar vi på ordentligt men några mer mål blir det inte i halvleken. Den farligaste chansen skapar Norvalla när man får ett friläge på en långboll men Thilander kommer ut o räddar detta. Ställningen är därmed 2-0 i halvtid.
Vi pratar under halvtidsvilan om att behålla fokuset och försöka ha lite mer tålamod i anfallsspelet.
Andra halvlek ser i princip likadan ut som den första men med ytterligare ett lite större bollinnehav för oss. Ju längre halvleken går ju mer ser man att allt jagande utan boll tar på krafterna på Norvallas spelare. Nu börjar även målen trilla in. 3-0 gör Milos efter att Berg återigen kommit runt på högerkanten och spelat in bollen. JC släpper snyggt bollen till Milos som kan placera in bollen relativt enkelt. Minuten senare är det JC som får näta. Återigen är det ett bra avslut från JC som är otagbart för målvakten i Norvalla. Vi genomför nu fem byten för att hålla uppe tempot i värmen. Det märks att de spelarna som kommer in är spelsugna o dom bidrar med ny energi. Det är dock Berg som står för de två sista målen. Vårt femte mål dunkar Berg in från utsidan av straffområdet och det sjätte målet (hans andra) kommer genom att Berg löper sig loss och skjuter ett skott som målvakten tar men han sätter istället sin egna retur. Resterande del av matchen spelas sedan av vilket betyder att vi står som segrare med 6-0.
1-0 Albin (Milos)
2-0 JC (Millesson)
3-0 Milos (Berg)
4-0 JC (Berg)
5-0 Berg
6-0 Berg
Noterat från matchen
+ bra tålamod i anfallsspelet
+ Våra offensiva spelare levererar
+ avbytarna kommer in med ny energi
+ Thilander gör ett par giftiga räddningar
- vi slarvar lite i uppspelsfasen emellanåt
Nu har vi njutit någon dag av segern och nu börjar vi rikta fokus mot torsdagens derby mot Lerkil!!
Härlig premiärseger
2020-06-14 17:47
Det blev en strålande start för hemmalaget när seriespelet äntligen drog igång. Efter stundtals bländade spel kunde de svart-gula bärga en komfortabel 6 - 0 ( 2 - 0 ) seger mot IF Norvalla. 
Målgörare: 
 • 28 Albin Nilsson
 •  
 • 39 Jesper Carlsson
 •  
 • 49 Milos  Christoforou
 •  
 • 50 Jesper Carlsson
 •  
 • 70 Henrik Berg
 •  80 Henrik Berg.
  Tyvärr blev inte vår utlovade livesändning så som vi hade hoppas. Vi kollar upp vad som strulade och försöker 
  igen vid nästa hemmamatch.
  SERIEPREMIÄR
  2020-06-10 07:52

  Efter nära nog 6 månaders försäsong är det så dags att sätta igång seriespelet. Även om det endast blir en enkelserie med 11 matcher, så är det att få spela matcher alla sett fram emot. I premiären på söndag ställs man mot IF Norvalla på hemmaplan. En match som spelas utan publik. Matchen kan följas live på Svenska Fotbollförbundets app Min Fotboll:
  https://minfotbollinfo.svenskfotboll.se/

  Under våren har två spelare spetsat till en redan stark trupp, Henrik Berg och spanjoren Milos Christoforou. Den sistnämnde ett duktig offensiv spelare med bra driv med bollen. Dessa både kommer dock att återvända till USA för fortsatta studier under hösten.

  Tränare Peter ”PK” Karlsson är nöjd och tycker att hans sätt att spela fotboll sitter mer och mer. ”Det offensiva spelet ser riktigt vasst ut, medans det finns lite att slipa på i defensiven”.

  Både ”PK” och sportchefen Martin Rastborg har stora förhoppningar att laget skall kunna vara med och slåss i toppen.

  Kommande matcher
  Spelade matcher
  Lör 27/6 14:00
  0 - 3  
  Tis 23/6 19:00
  4 - 1  
  Tor 18/6 19:00
  2 - 1  
  Sön 14/6 15:00
  6 - 0  
  Tis 5/5 19:00
  Ons 25/3 19:50
  5 - 5  
  Kommande aktiviteter
  Träning, Övrigt, 08/07 18:00
  Träning, Åsa IP, 09/07 18:00
  Träning, Åsa IP, 13/07 18:00
  Träning, Övrigt, 15/07 18:00
  Träning, Åsa IP, 16/07 18:00
  Träning, Åsa IP, 20/07 18:00
  Nyheter från sektionen
  Fotbollsektionen, 05/05 13:41 
  Fotbollsektionen, 16/04 08:36 
  Fotbollsektionen, 06/04 09:08 
  Nyheter från föreningen
  Hem, 07/06 22:57 
  Hem, 30/04 14:16 
  Hem, 12/04 11:43 
   
  Tack till alla våra sponsorer