Kidsbrandstore
Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
ÅSA IDROTTSFÖRENING
Fotboll
FB HERR

Välkommen!
Åsa IFs herrlag 2018 spelar i division 4 i Halland. Ett lag som är tacksamma över våra sponsorer och supportrar. Vi har som målsättning att spela en attraktiv fotboll och vara ett topplag i serien. Vi välkomnar alla som vill stötta oss och följa våra matcher. Alla våra hemmamatcher ska bli en fotbollsfest och det fixar vi tillsammans.
#tillsammansärvistarka #åsaifivårahjärtan


Bekväm seger mot Getinge IF
2018-06-17 15:01
Femte matchen på 15 dagar. Skulle laget klara att ladda om ännu en gång. En knepig uppgift på förhand mot ett motstånd alla kräver att vi ska vinna över. Avstängningar, skador, VM-resor och jobb gjorde vår trupp tunnare än på länge.

Getinge IF kom till IP med två storförluster i de senaste seriematcherna. Åsa IF kom med en DM-skräll färskt i minnet. Vi förväntade oss ett lågt stående bortalag som skulle låta oss ta taktpinnen.

Redan i minut nummer två kommer ledningsmålet. Efter lite tråcklande på högerkanten letar sig bollen in till Niklas Ringdahl-Bohlin som med ett behärskat avslut lurar bortamålvakten. En drömöppning på matchen där det var viktigt att få hål på motståndaren tidigt.

Getinge ändrar inte sin matchplan det minsta trots tidigt underläge. Man parkerar  hela laget på egen planhalva och gör det trångt för Åsa IF.
Vi har ett enormt bollinnehav matchen igenom men i första halvlek går det mesta lite för långsamt och motståndarna hinner flytta över mot bollsida varje gång.
Vi är trygga med boll men i och med att de flesta passningar går på utsidan av Getinge-försvaret så skapar vi inte så mycket i chansväg.

Hetaste chansen får Daniel Gunnarsson (tillbaka efter 1 månads skadefrånvaro) när han efter ett instick drar bollen stenhårt i undersidan av ribban och ut.

I halvlek pratar vi om tålamod samtidigt som vi vill slå lite "svårare" passningar igenom Getinges lagdelar. Vi har också en känsla av att bortalaget kommer tröttna då de lagt väldigt mycket kraft i sitt försvarsspel första 45 minuterna.
Det är första gången i år som vi möter ett motstånd som står så extremt lågt i sitt försvarsspel. Det finns inte någon plats bakom deras backlinje och det krävs därför lite mer finurliga lösningar för att dyrka upp denna grön-vita mur.

Jag tycker att vi gör en bättre andra halvlek där vi flyttar boll snabbare och visar en bättre rörelse.
2-0 kommer efter ca en kvart när Daniel Gunnarsson fälls med straff som följd. 
Albin Nilsson är som vanligt säkerheten själv från 11 meter.

3-0 gör Daniel Gunnarsson själv efter att med några aviga dribblingar kommit loss i vänster-inner-position.

Getinge har en jätteläge till reducering i slutet innan Albin Nilsson sätter spiken i kistan på övertid.

Summering: En match som alla förväntar sig att vi ska vinna. Vi får styra och ställa från första minut mot en motståndare som till 100% prioriterar sitt försvarsspel. Det blev en utmaning som vi inte ställts inför någon gång i vår .
4-0 känns bra och eftersom IF Leikin förlorade så är vi uppe på andra-plats.

Det är två borta-matcher kvar innan ett behövligt uppehåll väntar. 
Fira gärna tidig midsommar med oss på torsdag kväll då vi gästar idylliska Björkevi och Kvibille BK. En mycket tuff uppgift.

Vi tackar Getinge IF och domartrion för en god kamp.

/Thorbjörn Svensson, huvudtränare Åsa IF herr-senior
En härlig cup-skräll
2018-06-14 15:37
Många matcher under en kort period. Efter tre riktigt väl genomförda matcher förra veckan var frågan om laget återigen kunde tända till på alla cylindrar. I DM-kvartsfinal väntade det stabila divison 2-laget IS Halmia på Åsa IP.

Våra motståndare ligger i mitten av divison -2 - tabellen. Vi kunde alltså förvänta oss en riktigt tuff motståndare. Vi såg matchen som en utmaning i om vår fotboll kan matcha ett såpass bra lag.

Vi börjar matchen piggt och har bollen i motståndarnätet snabbt när Linus Månsson ser att målvakten står för långt ut. Tyvärr har assisterande domaren höjt sin flagga vilket gör att målet underkänns.
1-0 kommer ändå bara några minuter senare när Linus  avancerar framåt på sin vänsterkant och Niklas Ringdahl-Bohlin möter med en vänstervolley otagbart i målvaktens vänstra hörn. Ett vackert inlägg och avslut.

Våra motståndare växlar upp efter vårt ledningsmål och hotar oss mer och mer. De är dock helt ointresserade att hota oss bakom backlinjen vilket gör att vi kan koncentrera oss på överflyttningar och komma snabbt in i press. 
Halmia bearbetar oss bra under en period där Robin får göra flertalet räddningar och denna kväll har Robin lim i handskarna och släpper inte en enda retur vad jag kan minnas.
Vi pratade innan om att Halmia vid inläggslägen inte gärna spelar på första forwardens rörelse utan hellre söker snett bakåt mot straffpunkt. Vi behärskar detta hela matchen utom vid ett tillfälle och det betyder utjämning till 1-1.

Sista kvarten i första halvlek jobbar vi oss in i matchen igen och kommer lite högre upp i planen igen. Likaläge 1-1 i paus.

Postiva tongångar i halvtid där mycket fokus är att hålla uppe laget. När vi faller för långt är Halmia väldigt skickliga utanför vårt straffområde med sina passningstrianglar och snabba bollförflyttningar.
Vi vill dessutom gärna behålla bollen inom laget i större utsträckning. Vi tycker själva att vi väljer det långa alternativet lite för ofta.

Vi sliter hårt matchen igenom men har under en period i andra halvlek väldigt svårt att behålla bollen. Bortalaget är väldigt aggressiva men har svårt att luckra upp ett mycket starkt kämpande Åsa IF.

Vi är dock inte ofarliga utan tvärtom giftiga när vi väl kommer upp i omställningar. Målvakten i Halmia får göra en vass räddning på ett skott av Viktor Bolin. 
Ingen i Åsa IF är speciellt sugen på en förlängning med tanke på det tuffa matchandet vi haft. Därför känns det underbart när Tobias Nordström sätter 2-1 på straff i minut 80.
Upprinnelsen är en snabb vändning av Viktor Bolin  som gör att vi får löpningar på rätt personer. En boll i djupled som Wille Berntsson precis hinner innan målvakten fäller honom.

Sista 10 minuterna handlar om att försöka freda sitt mål. Halmia börjar helt plötsligt spela lite rakare och längre men det betyder också att ett flertal anfall rinner ut till inkast och insparkar. Jag tycker att vi gör det riktigt bra på slutet när vi spelar av tid väldigt klokt.

Summering: Väldigt starkt av laget att skaka av sig slut-minuts-förlusten mot IFK Fjärås. Vi tog matchen på allvar och med rätt attityd. Vi hade säkerligen fått svårt att rå på Halmia om vi kommit i underläge men nu fick vi en passande matchbild.
I nästa omgång som skall spelas i början på augusti så möter vi segraren BK Astrio/Unnaryds GoIF.

Nästa uppgift är redan på lördag när Getinge IF gästar IP. Jag hoppas och tror att vi är på hugget då också.

Vi tackar IS Halmia och en stark domartrio för matchen och önskar dem lycka till i fortsättningen.

/Thorbjörn Svensson, huvudtränare Åsa IF herr senior

Heroisk insats gav noll poäng
2018-06-10 18:14
Vi var riktigt laddade inför detta derby som skulle innebära tidig seriefinal och storpublik.
Det skulle också bli en mycket händelsrik match med ett för Åsa IF olyckligt slut.

Åsa IF hade fyllt på rejält med självförtroende i och med storsegrarna mot Hyltebruk (6-2) och
Leikin (6-0).
Vår övertygelse var att vi skulle ha en rejäl chans att slå ett Fjärås som hitills 
gått fram som en ångvält i divison 4.

Jag tycker vi börjar matchen bra och kommer väldigt tätt inpå i pressen på Fjärås mittfältsduo Dehlryd/Bolin vilket vi pratat om innan avspark.
Dehlryd söker sig längre och längre bak i planen för att skaffa sig utrymme och när mittfältaren är långt nedanför sin backlinje för att skaffa sig plats betyder det ett bra betyg till vårt aggressiva försvarsspel.

Båda lagen har chanser och åskådarna märker tydligt att detta är en toppmatch i form av tempo och kvalite på spelarnas aktioner.
Min åsikt är att vi hittat rätt anspänning för matchen och vi klarar både av att vara aggressiva i försvarsspel och närkamper samtidigt som vi är kreativa när vi har bollen.
Första halvtimmen är jämn med ett litet övertag för Åsa IF.

Dagens domare är flitig med att dela ut varningar och när William Berntsson får sitt andra gula kort för dagen ,vilket betyder utvisning, så skiftar matchen karaktär.

Det dröjer bara några minuter efter att vi blivit decimerade så rinner Fjärås igenom vårt försvar genom en bra motrörelse. Nolan Price Johansson sätter ett otagbart skott lågt intill stolpen.

Strax efter kommer vår kvittering då Tobias Nordström jobbar fram bollen till Linus Månsson som från ganska nära håll kan forcera in 1-1. 
Det känns skönt att ha oavgjort med oss in i halvtidsvilan då vi får tid att omformera trupperna ordentligt.

Vi bestämmer oss att ligga lite högre med vår vänstersida där Linus Månsson har ett kraftigt övertag på sin ytterback. På högersidan vill vi ligga något lägre och centrera mer i försvarsspelet.
Vi flyttar även bak starten på vårt försvarsspel 10 meter för att kunna vara mer kompakta.

Andra halvlek hinner knappt starta innan vi tilldelas straff. En hemmaspelare täcker ett inlägg med armen  och domslutet är odiskutabelt.
Tobias Nordström har nerverna under kontroll och har inga problem att ge oss ledningen inför drygt 600 åskådare.

Detta mål chockar hemmalaget som inte alls räknat med den matchutvecklingen. Vi  sliter oerhört med överflyttningar och har även änglavakt vid någon situation när bollen dansar på mållinjen.
Tobias Nordström har våran bästa chans i andra halvlek när han kommer loss i högerinner-postion men skottet tar dessvärre i burgaveln. Ett 3-1 mål i det läget hade garanterat gett oss poäng hem till Åsa.

Fjärås pressar oss mer och mer och till slut så kommer kvitteringen när tidigare nämnde Nolan Price Johansson vräker in ett stenhårt skott stolpe in väldigt nära krysset.
Det återstår i detta läget 7 minuter av matchen.

Känslan är ändå att vi ska klara av att få med oss en pinne. Spelarna sliter som djur men i sista minuten så kommer Fjärås skicklige mittfältare Kristoffer Pettersson loss och prickskjuter ett skruvat vänsterskott högt upp till vänster förbi Robin Andersson.

Det hände väldigt mycket mer i denna match som blev svår att sammanfatta i ett kort referat.

Summering: Känslan är att vi gjorde en mycket bra första halvtimme men att utvisningen till slut indirekt fäller oss. Fjärås är ett starkt lag och till slut blev det för många trötta ben och hjärnor. Jag tycker vi är väl värda poäng i dag och är hur som helst stolt över spelarnas enorma arbetsinsats. 

Nu väntar IS Halmia i DM-kvartsfinal på onsdag på IP. Det ska bli en härlig utmaning att försöka rå på division 2-laget från Halmstad. Det kan säkert bli en sevärd historia.

Vi tackar motståndarna IFK Fjärås för matchen och ett härligt publikarrangemang samt dagens domartrio från Göteborg som för oss var en ny bekantskap.

/Thorbjörn Svensson, huvudtränare Åsa IF herr-senior
Stor-vinst mot toppkonkurrent
2018-06-06 20:20
Efter lördagens 6-2 mot Hyltebruk var målet att fortsätta på inslagen väg och följa upp med ännu en hemmavinst.
Vi hade även en enorm revanschlusta efter att förlorat mot dagens motståndare i omgång 2.

Vi mötte idag ett IF Leikin som vi inte rådde på i serieinledningen. Det blev då en klar förlust 3-1 och vi hade stora svårigheter att tygla deras innermittfälts-duo som fick styra alltför mycket. Detta skulle vi råda bot på idag.

Åsa IF börjar idag lika piggt som  de senaste matcherna och även denna gång får vi tidig utdelning när William Berntsson blir helt frispelad i djupled. Bortalagets keeper kommer på mellanhand och Wille väljer att runda målvakten och sätter 1-0 i öppet mål. 
Hade det inte blivit mål så hade målvakten med största sannolikhet blivit utvisad då han hakar upp Wille som väljer att stå på benen och inte falla.

2-0 jobbar Wille fram på egen hand när han pressar Leikins målvakt som rensar bollen rakt på Wille. Från snäv vinkel kan Wille sätta den lågt vid målvaktens första stolpe.

Vi är i första halvlek lika effektiva som några dagar tidigare. Jag tycker dock att vi har bättre kontroll på matchen denna gång och ej att förglömma så möter vi ju ett svårare motstånd i serietvåan.

Det är nu dags för Linus Månsson att presentera sig på allvar i matchen och båda målen som han gör osar det klass om. 
Vid 3-0 viker Linus in i planen och sätter ett hårt, placerat skott vid målvaktens bortre stolpe.
4-0-målet kommer genom att Linus sätter ett ett stenhårt avslut högt vid målvaktens främre stolpe från relativt snäv vinkel.

Efter drygt 30 minuter så sätter Viktor Bolin 5-0 i öppen kasse efter att Linus med ett inlägg  efter marken hittar Bolin vid bakre stolpen.

Åsa IF  gör ett flertal klassmål som vi ska vara stolta över. När vi går till halvtidsvila så har vad jag minns inte IF Leikin mäktat med ett enda riktigt farligt avslut.

Med lördagens derby i åtanke så gör vi redan i halvtid två byten då mittbacks-paret Kristian Kairouz och Martin Rastborg kliver av för att vila sina kroppar.

Fredric Hult kliver in som mittback och efter lite rockader så kliver Niklas Ringdahl-Bolin in som defensiv mittfältare. Niklas hinner knappt starta andra halvlek innan han blir fälld med straff som resultat. 
William Berntsson får chansen att göra hat-trick för andra matchen i rad när han rullar straffen i mål.

Resten av matchen blir en ganska sömnig historia. Vi bevakar vår stora ledning men sätter även en ära i att hålla nollan. Några chanser skapas men det blir inga fler mål i matchen.

Summering:  Vi är återigen på hugget från första minuten och vår fina vana att göra tidigt mål ger oss självförtroende. 6-0 går inte att förklara bort och vi tar en mycket övertygande seger. Dessutom  klarar vi oss utan avstängningar till derbyt mot  IFK Fjärås.

Närmast väntar som sagt IFK Fjärås  på lördag på Ögärdet. Vi möter ett hemmalag som gått fram som en ångvält under våren. Det ska bli mycket intressant och inspirerande att få mäta oss med serieledarna.

Vi tackar dagens motståndare IF Leikin och en mycket stabil domartrio för matchen och önskar dem lycka till i fortsättningen.

/ Thorbjörn Svensson, huvudtränare Åsa herr-senior
En riktig urladdning
2018-06-03 15:10
I två hemmamatcher på rad så hade vi startat sömnigt. Denna gång lovade vi varandra att vi skulle vara påkopplade från minut 1.

Hyltebruks IF har i år en stark uppställning och då man endast förlorat två matcher på första sju omgångarna såg vi detta som en riktigt tuff utmaning, där det skulle krävas en riktigt stark prestation för att ta tre poäng.

Hemmalaget sätter högsta fart och är nära att stjäla bollen från ett trögt bortaförsvar redan i inledningen.
1-0 kommer redan i minut 7.
En hörna servad av Sebastian Fransson knoppas in av Tobias Nordström vid första stolpen.

2-0 sätter Linus Månsson när han från vänsterytter-position vandrar inåt i planen och avlossar ett lågt otagbart skott. 

Vi får en riktig kanonstart med 2-måls-ledning efter endast 10 minuters fotbollsspelande.

Åsa IF fortsätter att trumma på och vi är oerhört löpvilliga första halvlek och ställer ständigt frågor till bortaförsvaret i form av djupledslöpningar.

William Berntsson gör ett äkta hattrick på 11 minuter när han via två frilägen och en retur ger oss ledning 5-0.
Hyltebruk gör mål  i ett av sina få anfall i första halvleken. En rökare i närmaste krysset från ganska svår vinkel av deras för dagen bästa spelare, nr 11 Shkelcim Bllata Pantina.
William hinner även med ett skott i ribban och även Viktor Bolin har en nick i ribban från nära håll innan halvleken är över.

Vi är naturligtvis väldigt nöjda med vår  frejdiga anfallsfotboll den första halvleken.

Efter pausen byter matchen karaktär. Våra motståndare Hyltebruk gör inga jätte-ansträngningar för att försöka vända på matchen och vi själva går ner i tempo. Det finns flera anledningar till temposänkningen där bl.a både det varma vädret och resultatet påverkar.
Vi gör också ett flertal byten för att få in pigga ben och att få speltid på samtliga spelare.

Hyltebruk har några riktigt bra avslut genom tidigare nämnde nr.11 som vi har lite svårt att tygla. Robin Andersson får göra några riktigt kvalificerade räddningar.

Vi utökar vår ledning i mitten av halvleken på straff genom Albin Nilsson innan Hyltebruk spikar slutresultatet till 6-2.

En riktig urladdning första halvleken ger oss en bekväm resa mot 3 poäng. Nu väntar en hemmamatch mot IF Leikin på nationaldagen. Ett Leikin som vi har stor revansch att kräva på sedan omgång 2 när vi förlorade rättvist på Sannarps konstgräs.

Vi tackar Hyltebruks IF och dagens domartrio för en välspelad match i värmen.

/ Thorbjörn Svensson, huvudtränare Åsa IF herr senior
Kommande matcher
Spelade matcher
Lör 16/6 15:00
4 - 0  
Ons 13/6 19:00
Tis 12/6 19:00
3 - 5  
Lör 9/6 15:00
3 - 2  
Ons 6/6 15:00
6 - 0  
Lör 2/6 15:00
6 - 2  
Kommande aktiviteter
Match, Rydets IP A, 19/06 18:30
Match, Björkevi IP, 21/06 19:00
Match, Björkevi IP, 25/06 19:00
Träning, Åsa IP, 25/06 19:00
Träning, Åsa IP, 26/06 18:00
Träning, Åsa IP, 28/06 18:00
Nyheter från sektionen
Fotbollsektionen, 05/05 08:00 
Fotbollsektionen, 18/03 12:00 
Fotbollsektionen, 18/03 10:09 
Fotbollsektionen, 17/03 12:49 
Nyheter från föreningen
Hem, 08/01 15:49 
Hem, 11/08 15:16 
 
Tack till alla våra sponsorer