Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
ÅSA IDROTTSFÖRENING
Fotboll
FB HERR
Välkommen!
Åsa IF:s herrlag 2019 spelar i division 3 SV. Götaland. Ett lag som är tacksamma över våra sponsorer och supportrar. Vi har som målsättning att spela en attraktiv fotboll och vara ett topplag i serien. Vi välkomnar alla som vill stötta oss och följa våra matcher. Alla våra hemmamatcher ska bli en fotbollsfest och det fixar vi tillsammans.
#tillsammansärvistarka #åsaifivårahjärtan


Åsa-Laholm
2019-09-17 13:14

Årets sista hemmamatch gott folk!
På lördag den 21 september tar vi emot Laholms FK på ÅSA IP.
Matchstart 15.00

Vi behöver hela byns stöd!
🔥🔥🔥

Det mesta gick fel i Älmhult
2019-09-01 17:10

På lördagen väntade årets längsta resa när småländska Älmhults IF stod för motståndet. Älmhult som varit under nedflyttningsstrecket sedan omgång ett har kommit igång ordentligt och låg inför dagens match tre poäng efter Åsa IF.


Vi själva kom till matchen efter en bra träningsvecka där såväl ren fotbollsträning som samtal om fotboll stått på schemat.

Förberedelserna inför matchen kändes väldigt bra och uppvärmningen var extremt fokuserad.


Efter att domare Jonas Erlandsson blåst i gång matchen dröjer det endast 3 minuter innan Mahad Ibrahim Hussen skickar iväg ett kanonskott i kryssribban. Det är ytterst nära att vi tar ledningen.

Strax efter det så slarvar vi i försvaret och ger hemmalagets forward ett rent friläge vilket ger hemmaledning.


När klockan visar 15 minuter så skänker vi återigen bort bollen på egen planhalva och Robin Andersson får göra en idioträddning vilket mynnar ut i en högerhörna för det  blåklädda hemmalaget.

Hörnan slås mot bakre stolpen. En Älmhult-spelare faller handlöst i marken i kamp med en Åsa-försvarare och domaren pekar på straffpunkten. Bollen och Robin Andersson går åt olika håll och uppförsbacken är brant för Åsa IF när Älmhult skaffat sig en ledning med 2-0.


Vi blir oerhört stressade och osäkra av denna inledning av matchen och av de enkla misstag som föregår baklängesmålen. Vi har svårt att värdera rätt på planen och enkla mottagningar blir till svåra mottagningar.


Sista kvarten börjar vi få ordning på spelet igen och efter lite kalabalik i Älmhults straffområde så tilldöms vi en straffspark.

Det är verkligen inte vår dag denna varma augustilördag. Straffen tar i insidan av stolpen och ut men ingen svartklädd spelare hinner först på returen.


I halvtidspausen så försöker vi gjuta mod i varandra. Det går inte att älta de misstag som gjorts i första halvleken. Vi gör några justeringar i första pressen och även ett byte.

Älmhult är inte dominerande på något sätt men vi har själva satt oss i en svår situation i och med underläget. Vi har pratat mycket om inställning och karaktär under veckan och nu ställs spelarna verkligen på prov.


Åsa IF gör verkligen sitt yttersta i andra halvlek för att få målmässig kontakt men vi är i en period för tillfället där enkla aktioner blir svåra och vi får jobba enormt för att skapa målchanser då Älmhult till motsats mot oss inte bjuder på något överhuvudtaget.

Efter 70 minuter har vi använt alla våra 5 möjligheter till byten av spelare och vi har även med 25 minuter kvar gått ner på en tre-backs-linje och tryckt upp fler spelare i offensiva positioner.


Med knappt 10 minuter kvar avgör Älmhult matchen definitivt när vi för tredje gången i matchen serverar hemmalaget ett friläge.

Älmhult hinner även nicka in en hörna på stopptid vilket fastställer slutsiffrorna till 4-0.


Summering

Vi hade som sagt haft bra förberedelser med stort fokus på inställning, karaktär och noggrannhet. Därför känns det riktigt illa när det är vi själva som bjuder på Älmhults tre första mål.

För varje misstag som sker så går det iskalla kårar genom Åsa-spelarnas kroppar. En osäkerhet sprider sig och den positiva energi som vi pumpat upp under träningsveckan och matchgenomgång/uppvärmning försvinner.

Spelarna ger allt i 90 minuter men ingenting går enkelt för tillfället.

Självförtroende går inte att köpa utan det gäller att göra enkla saker på planen istället för att försöka kompensera dåliga beslut med svårare aktioner.


Nu tittar vi framåt mot kommande vecka och lördagens hemmamatch mot Markaryds IF. Ett Markaryd som kommer från en vinst mot IFK Fjärås. Avspark 15:00


Vi tackar Älmhults IF och dagens domartrio för matchen och önskar lycka till framöver.


/Thorbjörn Svensson, huvudtränare Åsa IF herr-seniorHelt utan chans mot serieledaren
2019-08-25 10:42

På fredagskvällen i strålande fotbollsväder väntade serieledaren Varbergs GIF. Ett GIF som gått fram som en ångvält och ståtade med 8 raka segrar inför mötet med Åsa IF.

GIF har tagit draghjälp av Varbergs BoIS som man startat ett samarbetsavtal med. De gamla antagonisterna ser nu en vinning i att hjälpa varandra.

BoIS vill gärna ha upp GIF till en högre nivå och låter därför några riktigt duktiga yngre spelare representera Varbergs GIF i divison 3.


Vi själva kom från en medioker insats mot Höganäs. Inför denna match hade vi skruvat på vår uppställning och ställde upp i ett klassiskt 4-4-2 där förhoppningen var att kunna strypa GIFs kantspel och inläggsspel. Vi hoppades också att effekten skulle bli farliga omställningar för oss när vi satte upp då renodlade centrala forwards.


Alla förhoppningar raserades redan första 20 minuterna. Bortalaget hittar in bakom vår backlinje och vi kommer inte upp i press på mittfältet alls.

De rödkläddas forward Rasmus Cronvall har rena lekstugan och står för ett hattrick på 11 minuter.

Oerhört frustrerande och moralsänkande för hemmalaget.


Efter denna chockartade inledning på matchen jämnar det ut sig och vår sista kvart i första halvleken ska vi vara nöjda med då vi vinner betydligt mer närkamper och flyttar spelet högre upp i planen.

Några riktigt heta målchanser har vi dessvärre svårt att skapa. Det blir några nästan-lägen men inte mer.


I paus är det deppigt och tyst. Åsa IF är inte vana vid att ligga under med tre baljor på hemmaplan och det är naturligtvis inget som ska bli en vana heller. Vi fokuserar på det som är positivt och pratar ytterst lite om inledningen av matchen. Det är viktigt att komma ifrån denna matchen utan att vika ner oss och göra något bra som vi kan ta med oss till nästa helg.


Andra halvlek startar ungefär som den första slutade. Mycket spel på mittplanen men vi har fortfarande svårt att skapa något som är värt att kallas målchans. Ett gäng hörnor vaskar vi dock fram och Lennart Bengtsson har riktigt bra känsla i sin högerfot. GIFs inlånade BoIS-keeper får jobba hårt när vi packar in mycket folk vid första stolpen.


Med ca 20 minuter kvar kommer GIF fram på högerkanten och efter ett lågt inspel kan man trycka in 0-4 i ett i princip övergivet mål.

Strax efter så sätts slutresultatet till 0-5 när vi själva ställer till det på egen planhalva.


Summering

Fotboll bygger mycket på relationer på planen och vi har för tillfället stor turbulens med många ändringar i startelvan. Detta pga studier, skador och resor.

Efter Albin Nilssons skada efter knappa halvtimmen är endast 3 utespelare kvar på planen sedan matchen mot IFK Fjärås för två veckor sedan.

Detta är ingen ursäkt för prestationen och resultatet men en förklaring till varför vårt lag och spel inte ser lika väloljat ut som tidigare.

Varbergs GIF springer antagligen mot serieseger och kanske hade vi haft svårt att vinna mot dom oavsett, med tanke på den enorma form och självförtroende de har för stunden.

Värt att notera från matchen är att Filip Petersson, född -03 fick starta för första gången i division 3. Fantastiskt roligt att Filip även gör en riktigt stabil match på innermittfält och noterades för 90 minuter på planen.


Nu väntar några riktiga 6-poängs-matcher på rad. Närmast Älmhults IF som undertecknad såg vinna över Fjärås på lördagen. Älmhult är riktigt svårspelade och har efter en tuff start krigat sig tillbaka i serien.

Vi har alla chanser att få med oss något bra från denna långa borta-resa men det kommer krävas ett enormt hårt jobb.


Vi tackar dagens domartrio och Varbergs GIF för matchen och önskar lycka till under hösten.


/Thorbjörn Svensson, huvudtränare Åsa IF herr-senior

Nere på jorden igen....
2019-08-18 17:03

Efter att presterat en riktigt bra och vägvinnande fotboll i förra helgens derby hade vi förhoppningar om detsamma mot Höganäs BK.

Höganäs låg inför matchen 3 poäng bakom Åsa i tabellen men har inför hösten förstärkt med flera duktiga spelare. Höganäs Sportcenter välkomnade oss med en härligt kortklippt gräsmatta som dock var något vattenmättad på grund av det myckna regnandet.


Vi börjar helt matchen helt ok. Hemmalaget sätter inte alls så hög press på oss som de gjorde i vårmötet. Bägge lagen känner på varandra men vi får relativt gott om tid att odla vår fotboll på.

Efter ca 20 minuter börjar matchen skifta karaktär. Anledningen är att vi börjar slarva ordentligt när vi har bollinnehav och vi hinner därför inte flytta fram positionerna i den utsträckning som vi vill.


Vi skapar oss ett antal bra frisparkslägen men är annars ganska uddlösa. Höganäs börjar istället ta sig fram mer och mer. Man får dessutom ställa om på oss när vi är oorganiserade eftersom vi gör så många bolltapp.


Några minuter före paus så kommer hemmalagets duktiga forward Samuel Aziz loss i djupled och piskar in 1-0 högt och otagbart för Robin Andersson.


Vi är allt annat än nöjda i paus och min uppfattning är att vårt undermåliga passningsspel gör att vi även kommer fel i vårt försvarsspel. Bolltappen är så många och på så farliga ställen att Höganäs ges möjligheter att såra oss. Vi vill trycka upp våra mittfältare högre i planen för att skapa ett bättre tryck på det rödklädda hemmalaget.


Vi startar förtroendeingivande i andra halvlek med två farliga anfall på vår vänsterkant. Höganäs reder dock ut dessa och går i stället till anfall och via ett inlägg från höger så språngnickar man in 2-0. Ett tungt mål när vi precis innan samlat ihop våra trupper och börjat andra halvlek ok.


En kvart in i andra halvlek byts vårt nyförvärv Mahad Ibrahim Hussen in och vi justerar vår uppställning numerärt till 4-4-2.

Vårt passningsspel förbättras tyvärr inte alls i andra halvlek och vi gör flera indianare när passningar levereras rakt i gapet på Höganäs-spelare. Höganäs knycker bollen vid en sådan situation och kommer med fart mot vår backlinje och utökar till 3-0.


Efter det målet är vi helt energilösa och utspridda över planen under en period. Vi gör 3 byten för att få in mer mod i laget och det blir något bättre sista 15 minuterna.


Reduceringen till 1-3 kommer några minuter före slutet när Mahad tar sig igenom centralt, rundar målvakten och lägger in bollen via en glidtacklande hemmaback. Ett snyggt mål.

Strax efter så får Tobias Nordström ett jätteläge men skottet blockeras av en röd-tröja. Ett mål där hade friserat siffrorna och kanske till och med gett oss läge till poäng. I stället så sätter Höganäs ett fjärde mål där de tar en frispark på mittplanen snabbt och prickskjuter in slutresultatet 4-1.


Summering: Höganäs är bättre än oss på alla plan idag. De straffar oss på samma sätt som vi sårade dom på i vårmötet, nämligen snabba omställningar. Vi är inte tillräckligt skarpa med boll idag och så många bolltapp som ger motståndarna farliga lägen var väldigt länge sedan vi släppte till.


Närmast väntar Varbergs GIF på hemmaplan. Ett GIF som kommer med 8 raka vinster i bagaget. Avspark kl 18:30 på fredag kväll.


Vi tackar en utmärkt domartrio från Blekinge samt Höganäs BK för matchen och önskar lycka till i höstens slutspurt.


/Thorbjörn Svensson, huvudtränare Åsa IF herr-senior

Folkrikt och festligt
2019-08-14 14:47
Det blev succé när Åsa IF satsade extra på lokalderbyt mot IFK Fjärås och gjorde lördagen till en stor fotbollshappening.
Redan halv tio på morgonen började det att spelas ungdomsmatcher på såväl A som B-plan. Matcherna avlöste varandra hela dagen och påhejades av stor publik samt dagens eminente speaker, Anders "Pippistrello" Rönnefors, som hade koll på det mesta och lite till.
När så huvudmatchen startade var IP fylld av åskådare vilket förde tankarna tillbaks till 80- talets cupmatcher mot ÖIS och Blåvitt.
I halvlek äntrade så IFK Göteborgs  August Erlingmark planen för att dela ut priser ur Halvard Björkéns Minnesfond. Årets pristagare blev Cornelia Engberg F07 och William Tegebäck P07
Till sist vill Åsa IF tacka alla ideella krafter som jobbade med arrangemanget, våra generösa  sponsorer samt givetvis all publik. 

Kommande matcher
Spelade matcher
Kommande aktiviteter
Träning, Åsa IP, 24/09 18:00
Match, Åsa C Konstgräs, 24/09 19:00
Träning, Åsa IP, 26/09 18:30
Match, Övrigt, 28/09 14:00
Träning, Åsa IP, 30/09 18:30
Match, Ögärdet, 01/10 19:00
Nyheter från sektionen
Fotbollsektionen, 16/01 15:40 
Fotbollsektionen, 05/05 08:00 
Fotbollsektionen, 18/03 12:00 
Fotbollsektionen, 18/03 10:09 
Fotbollsektionen, 17/03 12:49 
Nyheter från föreningen
 
Tack till alla våra sponsorer