Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
ÅSA IDROTTSFÖRENING
1919
Rekordmatchen.nu
2019-06-07 10:06

Var med och skriv historia!


Det officiella publikrekordet på Åsa Idrottsplats är 5043 personer, ett snart 35 år gammalt rekord som sattes en varm sommardag i juli 1984. Ett förstärkt hemmalag i svart och gult spelade mot ett bortalag bestående av före detta utlandsproffs, men få människor minns resultatet. Sedan den dagen har vi aldrig varit i närheten av att få uppleva en sådan publikfest i Åsa någon mer gång, men i sommar är det dags att skriva om historieböckerna.

 

Den 10 augusti väntar ett västkustderby mot ärkerivalen IFK Fjärås. Vår plan är att den matchen skall bli någonting alldeles extra. Låt oss göra detta derby till tidernas match på Åsa IP, låt oss skaka om Fotbollssverige och ha en fest som hörs långt bortom Skyttevikens gränser.

 

Den stora utmaningen i det här är också det fina i hela grejen. Alla behövs. Tänk om vi tillsammans kunde skapa och uppleva en folkfest vi kan ha med oss och minnas för alltid. Tänk om vi tillsammans, en gång för alla, kunde visa vad kraften hos en liten ort på västkusten kan åstadkomma.


Här köper ni biljetter till detta evenemang: https://rekordmatchen.nu/

50 kr kostar biljetterna.

Barn under 12 år går gratis

 

Varmt välkommen till en liten stormatch på Åsa IP den 10 augusti!

Åsa IF Bordtennis Loppis
2019-06-05 13:45

Torsdagen den 6 juni är det dags för vår årliga loppis.

Stötta din förening genom att rensa i förråden och skänk sådant som går att sälja.

 

Du kan lämna in grejer från kl 08 fram till 10, då loppisen startar.

Om du inte har något att lämna in går det bra att komma förbi och kanske köpa något.

 

Hälsningar,

Styrelsen

Följ Åsa IF Bilbingo på Facebook
2019-05-08 15:12
Nu har Bilbingon fått sin egna Facebook sida , gå gärna in och GILLA våran Facebook HÄR 
Reportage o bilder från Jubileumsfesten
2019-03-29 19:00

Vill passa på att tacka mina styrelse kamrater, samt Maliq och Mikael för det otroliga arbete ni lagt ner både före och under kvällen, och inte minst våra respektive som styrde upp kaoset i köket!

Bengt Höök som agerade fotograf under kvällen, för att inte tala om Urban och Rogers enorma arbete med att producera reportagen och som under kvällen guidade oss genom Åsa IF:s 100 åriga historia. En ovärderlig insats!


Mycket nöje.

Ordförande Martin Blomster


Klicka på länkar nedan så kan ni titta på de intervjuer och gratulationer som visades på Jubileumsfesten, samt ett bildsvep från kvällen.


Glenn Hysén

Erland Johansson

Ingvar Oldsberg

Leif Loket Olsson

Glenn Strömberg

Bordtennislegendarer

Fotboll Generation 1

Fotboll Generation 2

Fotboll Generation 3


Bilder hittar ni här

Åsa P06 till semifinal i Gothia cup
2019-01-07 14:35
Fotbollen har sin Gothia cup och innebandyn vill inte vara sämre. Varje år spelas Gothia Innebandy Cup i Göteborg årets första vecka. En av världens största innebandyturneringar med över 450 lag i åldrarna 11-17 år.

I år visade sig Åsa IF P06 riktigt framgångsrika och gick hela vägen till semifinal – en otrolig bedrift i konkurrens med elitklubbar från hela världen. Åsa IF fick en drömstart i gruppspelet med 7-0 mot tjeckiska SK Florbal Benešov i öppningsmatchen. Med självförtroendet på topp efter den matchen väntade betydligt tuffare motstånd, både Partille IBS och IBK Lund bjöd på onödigt spännande matcher som avgjordes först mot slutet med 2-1 respektive 1-0. När de sedan ställdes mot det på pappret svagaste motståndet, danska Rungsted Hørsholm FB var det som om kraften tagit slut och man lyckades inte öppna poängprotokollet förrän en bit in i andra perioden men vann till slut med 3-0.

Gruppsegern var därmed bärgad men man skulle även komma att besegra Wårgårda IBK med 5-1 innan tabellen var fullständig.

Som gruppsegrare gick de in a A-slutspelet mot välbekant motstånd i åttondelsfinalen i form av Varla IBK från Kungsbacka. Där släppte man snart in ett bakåtmål vilket gjorde det till en gastkramande tillställning men vann ändå bekvämt till slut med 4-2.


I kvartsfinalen blev motståndet än skickligare, tjeckiska Panters Praha uppvisade fantastisk teknik och samspel som Åsas killar inte ställts inför tidigare. Trots 3-1 underläge strax innan paus så lyckades killarna med enorm kämpaglöd vinna matchen med 6-4. Större storlek och fler avbytare fällde nog avgörandet till slut.

Från samma klubb kom motståndet i semifinalen och om vi fick en uppvisning i stil och finesse i kvarten så höjdes både tempot och passningsspelet ytterligare hos motståndarna i semin och Åsa kom aldrig riktigt in i matchen utan fick se sig besegrade med 7-2. Panters Praha vann sedan finalen lätt och Åsa IF P06 fick en delad tredjeplats. Att lilla Åsa kan tävla mot de bästa lagen i världen är otroligt. Det är ett härligt gäng med 18 spelare som tillsammans med hängivna ledare skapat ett lag med kamratskap och glädje.

DIV 3 Nästa!
2018-11-06 09:50
 
Nyheter från våra grupper
Innebandysektionen, 02/07 15:50 
FB F11, 25/06 08:05 
FB F07, 24/06 20:03 
 
Tack till alla våra sponsorer