Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
ÅSA IDROTTSFÖRENING
1919
Bli medlem i Åsa Idrottsförening
BLI MEDLEM
Grattis fotbollsskolan
2020-07-15 18:32
Oscar Vilhelmsson gjorde på söndagen allsvensk debut för IFK Göteborg. Oscar började sin fotbollskarriär i Åsa IF:s fotbollsskola. Här kan läsa Kungsbacka-Postens artikel om Oscar. Åsa IF önskar lycka till i framtiden.
16-årig Åsatalang gjorde Allsvensk debut

Redan förra året debuterade han som 15-åring för IFK Göteborg. Då var det mot division 4-laget BK Astrio i Svenska cupen. I söndags, nästan precis ett år senare fick Oscar Vilhelmsson debutera i Allsvenskan när blåvitt ställdes mot Djurgården.

Matchklockan hade tickat upp på minut 89 och IFK Göteborg låg under med uddamålet. Då vände tränaren Poya Asbaghi sig mot bänken och kallade till sig den Åsa IF-fostrade anfallaren.

– Han sa att jag skulle ut på plan och göra min grej. Vara med och hota där framme och bara köra på liksom, säger Oscar Vilhelmsson.

Han var inblandad i några farligheter under matchens slutminuter när IFK Göteborg frenetiskt jagade ett kvitteringsmål. Men de lyckades inte få hål på Djurgården som höll tätt och därmed vann matchen med 2–1.

Hur kändes det att få hoppa in?

– Det hade känts bättre om vi hade vunnit men det är klart att det känns jättebra att jag fick göra min allsvenska debut. Jag förväntade mig inte att få hoppa in så det var bara en bonus, något att bocka av från listan.

Till vardags huserar Oscar Vilhelmsson i klubbens U19-lag. Där har han inlett tävlingssäsongen med att göra fem mål på de inledande tre matcherna. Men den senaste veckan har han fått vara med A-laget och träna.

 Det är jättekul. Också det är bara en bonus egentligen, det var inget som jag hade förväntat mig. Mitt fokus ligger egentligen på att köra på med U-19 i år och göra bra ifrån mig där. Allt annat är en bonus, säger han.

Nu när den allsvenska debuten är avklarad, vad är nästa mål för dig?

– Att köra på med U19 och hela tiden fortsätta utvecklas. Kanske få vara med på bänken i några matcher till och möjligtvis göra några fler minuter i Allsvenskan.

Oscar Vilhelmsson lämnade sin moderklubb Åsa IF för IFK Göteborg under hösten 2016. Sedan dess har han tagit kliv i sin utveckling. Han beskriver sig själv som en snabb och löpstark anfallare med bra avslut. Det visade han också direkt i sin A-lagsdebut mot BK Astrio förra året. 20 minuter efter att ha hoppat in i matchen hittade han nätet och Åsatalangens målfarlighet har fått europeiska klubbar att bli intresserade.

– Det var en del klubbar som hörde av sig i vintras men jag är inte intresserad av att flytta just nu, säger Oscar Vilhelmsson.

Hur kommer det sig?

– Jag bor hemma fortfarande och trivs jättebra i IFK. Det känns tryggt, jag är bara 16 år så det är ingen idé att stressa. Jag vet att om jag fortsätter att utvecklas och göra bra ifrån mig så kommer jag få chansen att flytta vidare till någon klubb ute i Europa senare.

Oscar Vilhelmsson

Ålder: 16 år

Bor: Åsa

Familj: Mamma, pappa och två storebröder.

Moderklubb: Åsa IF

Dröm: Nå någon av de största ligorna i Europa

Marcus Eriksson

marcus.eriksson@otv.se

Semesterstängt på kansliet!
2020-07-02 15:44
Åsa IF kansli har semesterstängt från och med 3 juli till och med 16 augusti. 

Öppnar igen måndag den 17 augusti kl.08:00.
Om ni har ett brådskande ärende, vänligen kontakta
styrelsen eller sektionen för ert ärende.

TREVLIG SOMMAR!
Sommarfotbollsläger vecka 1
2020-06-30 11:25

För 6:e året i rad är nu den första veckan av årets sommarfotbollsläger i Åsa IF:s regi avklarat. I år hålls lägerverksamheten för tjejer och killar födda mellan 2008–2011 och vi kunde vi inte bett om bättre väder. Med strålande sol och en avslutning a la Glasscafét där Viola och Håkan bjöd alla fotbollstjejer och killar på varsin kula glass kan man inte sammanfatta veckan med något annat än ren succé! 

Vi vill rikta ett stort varmt TACK till Viola och Håkan på Åsa Glasscafé för deras generositet!

Intresset för Åsa IF:s sommarfotbollsläger har i år varit rekordstort, hela 151 ungdomar deltog under första fotbollsveckan och vi hoppas att responsen är minst lika stor till andra veckan som går av stapeln 10–14 augusti. 

P.g.a. Covid-19 har flera nödvändiga förändringar gjorts i år jämfört med föregående år, bland annat serveras maten i portionsförpackningar. Samt att lägret är uppdelat på två ställen, Åsa C samt Åsa IP, allt för att minimera trängsel och smittorisk.


Har du inte anmält dig till andra lägerveckan i augusti ännu? Kontakta Mikael på kansliet direkt på kansliet@asaif.com så hjälper han dig. Vi ses i augusti
SERIESTART UTAN PUBLIK
2020-06-07 22:57
Nu när serien börjar så vill vi informera om följande:
INGEN PUBLIK PÅ VÅRA MATCHER!

Åsa IF följer Svenska Fotbollförbundets och Hallands Fotbollförbunds riktlinjer vid matcharrangemang. För att följa förbudet mot 50 deltagare vid offentliga tillställningar är det, efter samråd med polisen, Svenska Fotbollförbundets skarpa rekommendation att arrangerande förening tydligt informerar om att all publik, inkl föräldrar och andra anhöriga, undanbedes vid matcherna. Bara de som är nödvändiga för att matcherna ska kunna genomföras (spelare, ledare och funktionärer) ska vara på plats. Vid Åsa IP finns uppsatt skyltar om att publik undanbedes.
Matcherna kan följas på Svenska Fotbollförbundets app Min Fotboll:
https://minfotbollinfo.svenskfotboll.se/

Åsa IF Bilbingo Inställt!
2020-04-30 14:16

Åsa IF:s årliga bilbingo inte kommer att starta nu på måndag, utan är uppskjuten pga. av Covid-19 virus fram tills att 50 personers begränsningen hävs. 

PÅSKENS STORA HEMMAKVÄLL!
2020-04-12 11:43

ÖVERSKOTTET GÅR TILL ÅSA IF

Det trevligaste och absolut mest spännande påskfirandet får du tillsammans med BingoLotto och Lotta Engberg! Fyra bingospel, 50 000 kr var 5:e minut, spel på världens största bingolott och hela 18,8 miljoner kr i vinstpotten! 

Och du, glöm inte att dubbellotten ger dubbel vinst!

Vi ses den 12 april kl. 18.00 i TV4

Alla lotter som köps via länken ger en intäkt till föreningen, på samma sätt som en prenumerationslott. 
Köparen betalar på hemsidan (folkspel), får lotterna i sin padda/telefon/dator (går att skriva ut). 
Åsa IF tjänar 15 kr per enkellott och 30 kr per dubbellott. 

Följ denna länk för köp av lotter: https://www.bingolotto.se/bingolotter/?customerId=1031066

Lycka till!


BLI MEDLEM
Facebook
Facebook
Nyheter från våra grupper
IB P10, 03/08 22:28 
Innebandysektionen, 03/08 22:24 
Innebandysektionen, 03/08 22:22 
FB C-lag, 21/07 21:38 
FB P11, 06/07 16:23 
 
Tack till alla våra sponsorer