Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
ÅSA IDROTTSFÖRENING
1919
Åsacupen 2019!
2019-04-16 10:40
Anmälan till Åsacupen 2019 är öppen.

Klicka här för att komma till turneringsinformation eller anmälan.

Välkomna
Reportage o bilder från Jubileumsfesten
2019-03-29 19:00

Vill passa på att tacka mina styrelse kamrater, samt Maliq och Mikael för det otroliga arbete ni lagt ner både före och under kvällen, och inte minst våra respektive som styrde upp kaoset i köket!

Bengt Höök som agerade fotograf under kvällen, för att inte tala om Urban och Rogers enorma arbete med att producera reportagen och som under kvällen guidade oss genom Åsa IF:s 100 åriga historia. En ovärderlig insats!


Mycket nöje.

Ordförande Martin Blomster


Klicka på länkar nedan så kan ni titta på de intervjuer och gratulationer som visades på Jubileumsfesten, samt ett bildsvep från kvällen.


Glenn Hysén

Erland Johansson

Ingvar Oldsberg

Leif Loket Olsson

Glenn Strömberg

Bordtennislegendarer

Fotboll Generation 1

Fotboll Generation 2

Fotboll Generation 3


Bilder hittar ni här

Åsa P06 till semifinal i Gothia cup
2019-01-07 14:35
Fotbollen har sin Gothia cup och innebandyn vill inte vara sämre. Varje år spelas Gothia Innebandy Cup i Göteborg årets första vecka. En av världens största innebandyturneringar med över 450 lag i åldrarna 11-17 år.

I år visade sig Åsa IF P06 riktigt framgångsrika och gick hela vägen till semifinal – en otrolig bedrift i konkurrens med elitklubbar från hela världen. Åsa IF fick en drömstart i gruppspelet med 7-0 mot tjeckiska SK Florbal Benešov i öppningsmatchen. Med självförtroendet på topp efter den matchen väntade betydligt tuffare motstånd, både Partille IBS och IBK Lund bjöd på onödigt spännande matcher som avgjordes först mot slutet med 2-1 respektive 1-0. När de sedan ställdes mot det på pappret svagaste motståndet, danska Rungsted Hørsholm FB var det som om kraften tagit slut och man lyckades inte öppna poängprotokollet förrän en bit in i andra perioden men vann till slut med 3-0.

Gruppsegern var därmed bärgad men man skulle även komma att besegra Wårgårda IBK med 5-1 innan tabellen var fullständig.

Som gruppsegrare gick de in a A-slutspelet mot välbekant motstånd i åttondelsfinalen i form av Varla IBK från Kungsbacka. Där släppte man snart in ett bakåtmål vilket gjorde det till en gastkramande tillställning men vann ändå bekvämt till slut med 4-2.


I kvartsfinalen blev motståndet än skickligare, tjeckiska Panters Praha uppvisade fantastisk teknik och samspel som Åsas killar inte ställts inför tidigare. Trots 3-1 underläge strax innan paus så lyckades killarna med enorm kämpaglöd vinna matchen med 6-4. Större storlek och fler avbytare fällde nog avgörandet till slut.

Från samma klubb kom motståndet i semifinalen och om vi fick en uppvisning i stil och finesse i kvarten så höjdes både tempot och passningsspelet ytterligare hos motståndarna i semin och Åsa kom aldrig riktigt in i matchen utan fick se sig besegrade med 7-2. Panters Praha vann sedan finalen lätt och Åsa IF P06 fick en delad tredjeplats. Att lilla Åsa kan tävla mot de bästa lagen i världen är otroligt. Det är ett härligt gäng med 18 spelare som tillsammans med hängivna ledare skapat ett lag med kamratskap och glädje.

DIV 3 Nästa!
2018-11-06 09:50
 
Kvalmatch!
2018-10-25 10:11
 
Åsa IF + Dunross stiftelsen
2017-08-28 15:20
Värderingsutbildning Åsa IF + Dunross
Under sommarfotbollslägret passade ansvarig Filip Sundvisson på att samla de ca 90st ungdomar och berätta hur vi jobbar i Åsa IF med värderingar inom barn och ungdoms fotboll. Information om vad dom pratade om mer ingående går att hitta under dokument på hemsidan.
Nyheter från våra grupper
 
Tack till alla våra sponsorer