Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
ÅSA IDROTTSFÖRENING
1919

Bli medlem i Åsa Idrottsförening
BLI MEDLEM
Damerna klara för Div.3!!!
2020-09-22 14:44
Åsa IF klara för division 3
Åsa IF:s damer är tillbaka i divison 3. Laget som består till mestadel av spelare i åldrarna 15-17 år, har under den märkliga säsongen bara förlorat en match. Mot seriesuveränen Falkenbergs FF.

– De sa till oss efter matchen att de inte kan se något annat lag som kan rå på oss, och det var även vår bästa match. Och efter det så vinner vi varje match, säger tränaren Marie Westman.

Hon fortsätter:

– Det är så himla gott att vi gör det. Det handlar om att vi jobbar och sätter regler. Sådant man måste göra med unga tjejer, som inte har spelat på denna nivån innan, säger Westman.

Vad säger du om dagens match?

– Vi ska ju egentligen vinna med 4,5 bollar men vi får inte in den. Vi har några frilägen och skott i ribban bland annat. Deras målvakt gör en fantastisk match. Men det är inget snack om vilket som är det bästa laget, säger Westman.

Målet som säkrade avancemanget gjordes av Tindra Nyholm. En av många unga talanger i laget.

– Hon gör målet men gör också en fantastisk kämpa-insats idag som går ner och möter boll som hon inte gjort innan. Sen måste jag också berömma Ella Olsson idag, säger Westman.

Vad tror du att laget kan uppnå?

– Vi kan absolut etablera oss i trean, sen har Åsa IF så många duktiga unga tjejer som kommer underifrån. På sikt kan Åsa börja bygga igen. Men till att börja med ska vi etablera oss i trean, det hoppas och tror jag på, säger Westman.


Källa: Norra Halland 200920

Pingisskola
2020-09-17 15:19
 
Motionspingis!
2020-09-17 15:17
 
Åsa IF Pingisskola
2020-08-21 14:14
 
50 åskådare vid fotbollsmatcher. Uppdaterad 200818!
2020-08-10 15:50
Svenska Fotbollförbundet har uppdaterat sina rekommendationer och öppnar upp för 50 åskådare på matcherna under vissa förutsättningar. Vi kommer nu att utforma ett regelverk för att kunna följa rekommendationerna. Information om detta kommer under veckan.

Nedan följer de nyheter som finns i riktlinjerna som skickades ut den 10/8:

Dock är det upp till arrangerande förening/lag kan säkerställa att:

• åskådarantalet aldrig överstiger 50 personer,
• åskådare som inte tillhör samma familj/sällskap kan sitta eller stå med minst 1,5 m avstånd,
• trängsel inte uppstår, och avstånd kan hållas, vid inpassage samt under match och efter match,
• åskådarna har tillgång till handtvätt eller handsprit,
• hålla en god hygien på idrottsanläggningen, inklusive att så ofta som möjligt torka av ytor och material som många rör med händerna,
• samtliga åskådare på lämpligt sätt informeras om gällande ordningsregler (se nedan) före, eller senast vid, ankomst till matchen,
• utse ansvarig(a) att tillse att åskådarna följer gällande ordningsregler.

Sådana ordningsregler behöver anpassas till den specifika arenan/idrottsplatsen, men bör innefatta följande:
• Den som är sjuk, även med milda symtom, får inte besöka matchen, utan stanna hemma till och med två dagar efter tillfrisknande.
• Åskådare som inte tillhör samma sällskap/familj ska hålla minst 1,5 m avstånd till andra åskådare under hela besöket.
• De som är 70 år eller äldre, eller annars tillhör en riskgrupp, bör inte besöka matchen.
• Arrangören förbehåller sig rätten att kontrollera besökarnas hälsostatus och att avvisa den som uppvisar symtom eller annars bryter mot ovan ordningsregler.
• Arrangören förbehåller sig rätten att när som helst avvisa åskådare om åskådarantalet riskerar att överstiga 50 personer.
• Vid resor till och från match ska Folkhälsomyndighetens rekommendationer för resande följas.

Föreningens ungdomslag har däremot nu möjlighet att sälja fika till sin publik. Det är dock jätteviktigt att man tar ansvar för att rätt avstånd hålls.
Grattis fotbollsskolan
2020-07-15 18:32
Oscar Vilhelmsson gjorde på söndagen allsvensk debut för IFK Göteborg. Oscar började sin fotbollskarriär i Åsa IF:s fotbollsskola. Här kan läsa Kungsbacka-Postens artikel om Oscar. Åsa IF önskar lycka till i framtiden.
16-årig Åsatalang gjorde Allsvensk debut

Redan förra året debuterade han som 15-åring för IFK Göteborg. Då var det mot division 4-laget BK Astrio i Svenska cupen. I söndags, nästan precis ett år senare fick Oscar Vilhelmsson debutera i Allsvenskan när blåvitt ställdes mot Djurgården.

Matchklockan hade tickat upp på minut 89 och IFK Göteborg låg under med uddamålet. Då vände tränaren Poya Asbaghi sig mot bänken och kallade till sig den Åsa IF-fostrade anfallaren.

– Han sa att jag skulle ut på plan och göra min grej. Vara med och hota där framme och bara köra på liksom, säger Oscar Vilhelmsson.

Han var inblandad i några farligheter under matchens slutminuter när IFK Göteborg frenetiskt jagade ett kvitteringsmål. Men de lyckades inte få hål på Djurgården som höll tätt och därmed vann matchen med 2–1.

Hur kändes det att få hoppa in?

– Det hade känts bättre om vi hade vunnit men det är klart att det känns jättebra att jag fick göra min allsvenska debut. Jag förväntade mig inte att få hoppa in så det var bara en bonus, något att bocka av från listan.

Till vardags huserar Oscar Vilhelmsson i klubbens U19-lag. Där har han inlett tävlingssäsongen med att göra fem mål på de inledande tre matcherna. Men den senaste veckan har han fått vara med A-laget och träna.

 Det är jättekul. Också det är bara en bonus egentligen, det var inget som jag hade förväntat mig. Mitt fokus ligger egentligen på att köra på med U-19 i år och göra bra ifrån mig där. Allt annat är en bonus, säger han.

Nu när den allsvenska debuten är avklarad, vad är nästa mål för dig?

– Att köra på med U19 och hela tiden fortsätta utvecklas. Kanske få vara med på bänken i några matcher till och möjligtvis göra några fler minuter i Allsvenskan.

Oscar Vilhelmsson lämnade sin moderklubb Åsa IF för IFK Göteborg under hösten 2016. Sedan dess har han tagit kliv i sin utveckling. Han beskriver sig själv som en snabb och löpstark anfallare med bra avslut. Det visade han också direkt i sin A-lagsdebut mot BK Astrio förra året. 20 minuter efter att ha hoppat in i matchen hittade han nätet och Åsatalangens målfarlighet har fått europeiska klubbar att bli intresserade.

– Det var en del klubbar som hörde av sig i vintras men jag är inte intresserad av att flytta just nu, säger Oscar Vilhelmsson.

Hur kommer det sig?

– Jag bor hemma fortfarande och trivs jättebra i IFK. Det känns tryggt, jag är bara 16 år så det är ingen idé att stressa. Jag vet att om jag fortsätter att utvecklas och göra bra ifrån mig så kommer jag få chansen att flytta vidare till någon klubb ute i Europa senare.

Oscar Vilhelmsson

Ålder: 16 år

Bor: Åsa

Familj: Mamma, pappa och två storebröder.

Moderklubb: Åsa IF

Dröm: Nå någon av de största ligorna i Europa

Marcus Eriksson

marcus.eriksson@otv.se

BLI MEDLEM
Facebook
Facebook
Nyheter från våra grupper
IB P03/04, 22/10 19:10 
IB P03/04, 21/10 22:34 
IB P13, 20/10 19:44 
IB P10, 20/10 19:24 
IB P03/04, 15/10 17:48 
Innebandysektionen, 04/10 22:22 
 
Tack till alla våra sponsorer