FB HERR

"Ur en annan synvinkel"
2022-05-22 14:56

Tagit från Ytterbys hemsida

Möte med Åsa IF borta en grådaskig lördagseftermiddag står på programmet och den första av tre matcher på åtta dagar. Ska laget komma tillbaks efter den miserabla matchen förra helgen borta mot Angereds Mbik. Det är den stora frågan…

Första halvleken

Direkt i matchinledningen får Samin Saletovic målvakt för dagen göra en fin utrusning och avvärja ett ÅIF anfall. Hemmalaget försöker direkt etablera ett tryck mot YIS laget. Men i ett bra kontringsläge för Ytterby så blir Tim Stolt Hermannson nedsparkad redan efter några minuter. Märkligt att ingen varning delas ut tycker jag. Direkt efter spelar sig Ytterby igenom hemmalaget i ett anfall, Fredrik Strand får en fin träff på bollen. Hemmamålvakten gör en fin räddning men släpper returen rakt fram till Sebastian Strömqvist som enkelt gör 0-1 på en bredsida. Sicken start!!!! Detta i minut 3.

ÅIF frispark i minut 5 och Samin Saletovic får agera med en mycket bra räddning då han sträcker ut hela sin längd och tippar bollen över målet till en hörna.

Ytterbylaget krigar på bra och har bra koll på matchen. YIS kommer i anfall i ett betydligt högre fart medans hemmalaget spelar på enligt deras matchplan tror jag. YIF anfall som avslutas med skott från Fredrik Strands fot och hemmamålvakten får agera igen. Nu har Ytterby tagit över och står för taktpinnen tycker jag. Men en kontring för Åsa IF på högerkanten, kross över till andra sidan som friställer Jesper Carlsson som ensam med Samin Saletovic rullar in bollen intill stolpen 1-1. Detta i minut 19.

Ytterby fortsätter och har spelövertag och skapar mängder av chanser och får även väldigt många hörnor. Hemmamålvakten får agera mest hela tiden för att värja målet för nätrassel.

Efter ca halvtimmen blir spelet lite hafsigare från de båda lagen.

Flera YIS chanser dock även i slutet på halvleken med bl.a skott från Tim Stolt Hermansson, Sebastian Strömqvist som hemmamålvakten räddar och en gång räddar en hemmaspelare med nick på mållinjen. Men 1-1 står sig halvleken ut.

Vad säger man om den första halvleken då tro. Jo, vi borde ha haft ledningen med kanske ett eller två mål då vi skapar lägen mest hela tiden. Vi agerar med snabba anfall i högre fart än hemmalaget som trummar på enligt sin plan tror jag men skapar inte i närheten av målchanser än vad YIS har.

Andra halvleken

Ytterby anfall direkt i inledningen, Åsa kontrar och Albin Granbacke fäller en hemmaspelare och får således en varning för vad han gjort. Detta kallar jag för en varning som är befogad att ta då det var jätteläge för hemmalaget att kontra och ev friläge.

Oj vad händer här nu på Åsa IP? Jo solen tittar fram i den 49:e matchminuten. Hoppas den gynnar oss kan man ju alltid tycka...hehe. Vi får se!!

Matchen jämnare nu i den andra halvleken och Åsa har några bra lägen för ledningsmål. Matchen står och väger o nästa mål blir nog avgörande tror jag men även jag kan ha fel ibland men inte ofta då jag vart med i fotbollen i så många år hehe.

Vad händer då med tjugo kvar tror ni. Hemmalaget tar ledningen efter misslyckad YIS rensning från straffområdet. Bollen ut till Filip Pettersson som klipper till och bollen som en projektil rakt upp i krysset. Ett mycket snyggt mål men tyvärr åt fel lag, men vad gör det när det är en sån dag som jag tror mycket fel på.

Några byten i YIS inför slutkvarten och en YIS frispark i den 80:e minuten. Tim Stolt Hermansson sätter med en enorm precision bollen på inbytte Patrik Svenssons huvud o vips så står det 2-2. Nu vill jag bara att matchen ska ta slut (alla poäng är viktiga i vårat läge) men de båda lagen går hårt nu för segermål och det kommer att bli ett vinnarlag idag.

I matchminut 88 ser inbytte Steffen Hjort Sörensen att hemmamålvakten står lite långt ut från målet.

Han lobbar över honom. Målvakten backar och ser ut att ha bollen under kontroll men tappar den över mållinjen. Assisten till Steffen tror jag Strand står för. Stort Ytterby jubel nu och vilken vändning och 2-3!!! Vem kunde tro detta när hemmalaget tog ledningen i den 70 minuten. Sicken lag moral av grabbarna. Sträck på er, ni gjorde det!!!

Några minuters tillägg kvar nu rättare sagt 3 minuter. Adam Hurtig tar då tag i bollen och springer ut och in genom hemmaförsvaret och håller bollen större delen av tiden och gör det mycket bra. Domaren blåser av efter 94 minuter och en YIS vinst blir ett faktum.

Min lilla sammanfattning: Första halvleken dominerar vi matchen och är betydligt rappare i anfallsspelet än hemmalaget. Klart mer målchanser och borde haft ledningen i paus. Hemmamålvakten gjorde många räddningar och många anfall fick räddas till hörnor av hemmaförsvarare.

Jämnare andra halvleken men grabbarna visar mycket fin lagmoral och inte deppar ihop efter hemmaledningen utan kommer igen mycket fint och sätter välförtjänt vinstmålet i den 88:e minuten.

Tycker dock synd om hemmamålvakten (det gör man som gammal målvakt) som olyckligt tappar in vinstmålet för Ytterby IS. Men han räddade kvar Åsa i matchen med ett antal räddningar i första halvleken. YIS VINNER HELT RÄTTVIST!!!